OsirisOsiris4. CFA-F werkinstructiesVerklaringen Hoe wordt een verklaring van betaling afgegeven voor andere instanties dan onderwijsinstellingen?

Hoe wordt een verklaring van betaling afgegeven voor andere instanties dan onderwijsinstellingen?

Doel: Een verklaring van betaling verstrekken aan een student ten behoeve van een overige instelling zoals DUO, Belastingdienst, woonstichting e.d. (op verzoek student)

Voor wie: Medewerkers (Centrale Studentenadministratie) die inschrijving van een student behandelen.
Een verklaring van betaling kan worden aangevraagd door een student tbv bijvoorbeeld een woningstichting, de belastingdienst etc. De student dient via intranet Servicedesk Online een aanvraag in te dienen. Deze komen binnen in de mailbox.

Ga naar: student > student > studentgegevens en zoek de student

Ga naar: student > student > studentgegevens en zoek de student
  1. Ga naar: inschrijvingen CROHO > inschrijvingen
  2. Selecteer het gevraagde jaar (zie aanvraagmail)
  3. [Acties]
  4. Kies voor: Afdrukken verklaring inschrijving

Juiste document selecteren

Juiste document selecteren
  1. Kies voor: Bewijs van betaling (NHTV, juiste taal)
  2. [Uitvoeren]
  3. Open het document in een Word bestand
  4. Pas het document aan. Zorg er voor dat de n.a.w. van de student lettertype 12 en een regel naar beneden wordt gezet. Let ook op dat er 1 pagina uitgeprint wordt.
  5. Print de verklaring van betaling uit op NHTV logopapier
  6. Controleer het document (zie onderstaande aandachtspunten, is bedrag gevuld?) en stuur het naar de gevraagde locatie.

Aandachtspunten voor dit proces

  1. Alvorens het uitdraaien van de verklaringen onder knop 'verklaring' dien je de juiste inschrijfregel te  selecteren, klik vervolgens op Verklaring. Bij 2 inschrijvingen betekent dit de regel die Bekostigd " J " heeft staan. Bij wisselen van fase (gedurende het jaar) komen er 2 verklaringen uit, 1 voor Propedeuse fase en 1 voor Bachelore fase.
  2. Bij het uitdraaien van verklaringen voor een eerder jaar dan 2012 geldt in alle gevallen dat het bedrag dat op de verklaring komt te staan niet juist is. (dit komt omdat oudere collegegelden niet zijn geconverteerd, dus er komt €0,- op te staan) . In dit geval wel vanuit Osiris de verklaring maken (voor uniformiteit) maar het bedrag invullen zoals dat in Cats staat geregistreerd onder het betreffende collegejaar met de omschrijving “COLLGLD” .

2a ) Raadplegen collegejaar 2011 en eerder via Cats Je kunt (tijdelijke) toegang aanvragen bij systeembeer, email is [email protected]

  1. Taken_Kern
  2. Kernpersonen
  3. Voer het studentnummer in
  4. Enter of selecteer
  5. Dubbelklik op student
  6. Tabblad Vorderingen kiezen
  7. Kolom dagboek: coll gld
  8. In de kolom van studiejaar, zie je welk studiejaar het betreft
  9. Dan zie je per jaar het juiste bedrag aan collegegeld
  10. Het bedrag kun je in de Verklaring wijzigen

Opm.: indien er een korting is geregistreerd op het collegegeld dan komt het collegegeldbedrag - korting op de verklaring te staan. Omdat we bij veel studenten een korting hebben geregistreerd om het collegegeld weer hetzelfde te krijgen zoals in CATS is het in die gevallen terecht. Deze korting is terug te vinden onder korting / overige kortingen / CONV. Het kan zijn dat iemand daardoor onterecht een verklaring met een lager bedrag krijgt.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.