OsirisOsiris4. CFA-F werkinstructiesMulti InstructiesHoe verloopt het herinneringsproces?

Hoe verloopt het herinneringsproces?

Een student dient collegegeld te betalen. Indien de betaling uitblijft, wordt een herinneringstraject ingegaan, welke in deze werkinstructie uitgelegd zal worden.

Betalingsdata

Betalingsdata

Op de N schijf (N:\DepData\GD\CFA\S-Zaken\FIN S - Financien Studenten) tref je de Excel 'jaarplanning en processen CFA-F' waar je onder het tabblad 'data' alle data terug vindt van de incasso en het herinneringstraject.

Incasso

De incasso vind altijd plaats rond de 25e van de maand. De student ontvangt een week voor de incasso een aankondiging van de incasso (zie kolom M op welke datum dit bericht word verstuurd).
Wanner de betaling naar behoren verloopt en het collegegeld rond de 25e van de maand bij de student wordt afgeschreven, stopt het proces hier.

Herinnering

Herinnering

Wanneer de incasso is mislukt of de incasso door de student is gestorneerd, is het collegegeld niet afgeschreven.
Ongeveer 10 dagen na de incasso (zie de data in kolom N) ontvangt de student een herinnering.
Vanaf het moment dat de student de herinnering ontvangt, heeft de student 14 dagen de tijd om te zorgen dat het geld op de bank van BUas staat, zonder dat hier consequenties aan verbonden zijn.
Wanneer de student binnen de 14 dagen betaald, stopt hier het herinneringsproces.

 

Aanmaning

Aanmaning

Wanneer de student geen gehoor heeft gegeven aan de herinnering (en dus niet 14 dagen na de herinnering heeft betaald) volgt een aanmaning.
De data waarop de aanmaning eruit gaat, vind je in kolom O in de Excel jaarplanning.
Wanneer een student een aanmaning ontvangt, betekent dit twee dingen:
1. de student wordt in de 'niet oke' groep geplaatst wat betekent dat de student geen toegang meer heeft tot het netwerk
2. de student dient 24€ administratiekosten te betalen i.v.m. de te late betaling

De student heeft vanaf het moment van het ontvangen van de aanmaning nog 7 dagen de tijd om te zorgen dat de betaling binnen is bij BUas.
> Indien de student binnen deze 7 dagen betaalt, wordt de betaling verwerkt en kan de student (handmatig) uit de 'niet oke' groep worden gehaald.
> Indien de student niet betaalt > wordt de vordering doorgezet naar het incassobureau

Incassobureau

Incassobureau

Op het moment dat de student geen gehoor geeft aan de aanmaning (en dus niet binnen 7 dagen betaalt na het ontvangen van de aanmaning) wordt de vordering uit handen gegeven aan het incassobureau.
Vanaf nu kan de student de openstaande vordering niet meer aan BUas betalen maar dient deze betaling te worden gedaan aan het incassobureau.
Indien de student toch geld overmaakt aan BUas in plaats van aan het incassobureau, dient deze ontvangst alvast afgeletterd te worden tegen de eerstkomende incasso termijn.

De student zal van het incassobureau een brief ontvangen met informatie over de openstaande vordering. De student kan contact opnemen met het incassobureau om een betalingsregeling te treffen.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.