OsirisOsiris4. CFA-F werkinstructiesVerkoopfacturenFactuur lay-out aanpassen in Exact

Factuur lay-out aanpassen in Exact

Een werkinstructie voor het aanpassen van de factuur lay-out in Exact. Voor het aanpassen van formules dient contact te worden opgenomen met de beheerder van Exact. Simpele aanpassingen

Open exact. Ga naar Systeem > Algemeen > Instellingen

Ga naar Documentinstellingen > factuur en klik op het vergrootglas.

Kies de gewenste factuur lay-out uit en [Bewerken].

De velden staan over het algemeen goed. Wanneer er een aanpassing gedaan dient te worden, kan je kijken wat voor blok het huidige is, doormiddel van dubbelklikken op het blok. Voorbeeld hieronder is het logo rechtsbovenin.

Hierboven kan je zien dat het logo een afbeeldingblok is. Wanneer je deze bijvoorbeeld wilt veranderen, kan je de huidige verwijderen doormiddel van rechtermuis knop en [verwijderen].

Wanneer je een nieuw blok wilt toevoegen, kan je op rechtermuisknop klikken, hierna verder gaan doormiddel van [toevoegen].

Mocht je een afbeelding willen toevoegen, dien je een afbeelding toe te voegen. Zoals je bij de vorige afbeelding kan zien, is het logo een adresblok.

Wanneer het niet lukt om de factuur aan te passen, zorg er dan voor dat de huidige wijzigingen NIET worden opgeslagen.  

Nieuwe factuur aanmaken. Ga terug naar Instellingen.

  1. Klik op het vergrootglas
  2. [Nieuw]

Hierna kan er een nieuwe factuur aangemaakt worden en opgeslagen worden. Let op dat je een andere naam neemt dan een bestaande.

Om een goede lay-out te maken, kan er worden gekozen om tekstblokken uit een bestaande lay-out te kopieeren en waar nodig aan te passen.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.