OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesOpstarten nieuw collegejaarHoe wordt een nieuw collegejaar opgestart? (zie ook referentietabellen)

Hoe wordt een nieuw collegejaar opgestart? (zie ook referentietabellen)

Doel: Tijdig en op correcte wijze inrichten van het nieuwe inschrijf jaar.

Voor wie: Medewerkers Functioneeel Beheer / key users verantwoordelijk voor het inrichting van het aanmeld jaar.

Om een nieuw studiejaar in alle systemen te kunnen gebruiken en open te stellen, zal er een aantal zaken op de achtergrond ingericht moeten zijn.

Inrichting Studielink:

  • Inrichting alternatieve opleidingsomschrijving
  • Inrichting academisch jaar (uiterlijk in augustus het jaar voordat het studiejaar gaat lopen, omdat in oktober de aanmeldingen in Studielink open gaan)
  • Inrichting instroommomenten > september vast, februari vast, studiejaar na-instroom (flexibel)
  • Inrichting betaalmodule (sepa machtiging)

Inrichting Osiris

  • Inrichting referentietabellen
Studielink: inrichting midoffice

Log in in Studielink midoffice en ga naar Onderhouden alternatieve opleidingsomschrijving.

Alternatieve opleidingsomschrijving

Alternatieve opleidingsomschrijving

Zorg ervoor dat je voor alle CROHO opleidingen minstens 1 alternatieve opleidingsomschrijving hebt. Dit is wat de student ziet als er een opleiding gekozen moet worden voor het indienen van een verzoek tot inschrijving (VTI).

1. Code    deze code is opgenomen in het berichtenverkeer en is de code waardoor Osiris weet voor welke opleiding de student zich aanmeldt (veld Studielin code in referentietabel Osiris-opleidingen)

2. Omschrijving   deze omschrijving is wat de student ziet in Studielink bij het kiezen van de opleiding om zich aan te melden

3. Actief   met het vinkje zet je de alternatieve opleiding aan of uit

4. Default  1 opleiding moet default zijn

Vervolgens moet je per alternatieve opleiding een verdere inrichting doen, klik hiervoor op de naam van de alternatieve opleiding.

Onderhouden alternatieve opleiding deel 1

Onderhouden alternatieve opleiding deel 1

Per opleiding moeten de volgende zaken ingevoerd worden:

1. Dit is wat er in de CROHO tabel staat en kan niet gewijzigd worden

2. Deze omschrijving is wat de student te zien krijgt afhankelijk van de taalkeuze. De variantcode is de Code van de eerste pagina en moet voorkomen in de Osiris referentietabel Opleidingen in het veld "Studielink code". Met de url kun je de studenten doorverwijzen naar een meer specifieke site met extra informatie.

3. Bij de instroomgegevens kun je regelen welke keuze studenten hebben bij het kiezen voor eerste jaars / hogere jaars, startmaand en inschrijfvorm. Bij NHTV is het alleen mogelijk om aan te melden als Student en is startmaand altijd gelijk aan "startmaand openstellingstermijn". Daar waar het niet mogelijk is om in een hoger jaar in te stromen (MBO/VWO trajecten - IGAD - master opleidingen) wordt gekozen voor alleen "alleen eerstejaars".

4. Switchen van opleidingsvorm (van voltijd naar deeltijd of duaal en vice versa) staat bij ons uit. Een andere opleidingsvorm zien we liever als nieuw inschrijfverzoek binnen komen in verband met de juiste toestemming / toelating hiervoor.

5. Standaard staat aangevinkt dat een student ingeval van decentrale selectie nog mag wijzigen.

6. Bij bachelor opleidingen staat standaard fase D klaar voor de student, muv Vrijetijdswetenschappen waar dit is veranderd in "bachelor". Bij Master opleidingen staat standaard Q of M, afhankelijk van het soort master.

7. Alle openingstermijnen die voor deze opleiding geldig zijn worden hier toegevoegd. LET OP: zorg er uiterlijk in augustus voor dat de termijnen voor het nieuwe aanmeldseizoen klaar staan. Dat aanmeldseizoen start in oktober.

>> vervolg pagina hieronder

Onderhouden alternatieve opleiding deel 2

Onderhouden alternatieve opleiding deel 2

1. Toevoegen openstellingtermijn > minstens 1. Slechts bij de executive master Media Innovation is een extra openstellingstermijn van toepassing.

2. Er mag maximaal 1 balie aan een opleiding worden gekoppeld, bij NHTV is dat altijd CFA - Student Office

3. De verschillende opties voor de Studiekeuzecheck kun je per opleiding aangeven, afhankelijk voor de opleiding van toepassing zijnde mogelijkheden. Indien verplicht aangevinkt is, zal de student dit te zien krijgen bij aanmelden, maar kan niets wijzgen. Indien van toepassing aan en verplicht uit, heeft de student de mogelijkheid te kiezen voor deelname aan de studiekeuze check.

[Wijzigingen opslaan]

Onderhouden aanvullende instellingsgegevens > academisch jaar en instroommomenten toevoegen

Onderhouden aanvullende instellingsgegevens > academisch jaar en instroommomenten toevoegen

1. Ieder studiejaar voer je op als academisch jaar, waarbij je gelijk een aantal data regelt > zie stap 2

2. Per studiejaar geef je aan om welk studiejaar het gaat, vanaf welke datum bepaalde functies in werking treden of juist ophouden. Wat in het veld Code openstellingstermijn staat, wordt meegegeven in het berichtenverkeer. Deze code moet ook voorkomen in de Osiris referentietabel Instroommomenten, anders weet Osiris niet wat te doen met het VTI.

3. Extra openstellingstermijnen kun je aanmaken als je verschillende instroommomenten apart wilt benoemen en regelen. Wij kennen slechts een openstellingstermijn, m.u.v. executive master MMI.

Studielink: inrichting dashboard

In het dasboard van Studielink kun je de instellingsspecifieke teksten mbt de digitale (sepa) machtiging onderhouden, die zichtbaar zijn voor de student of de derde betalende partij.

1. Teksten beheren: check of deze teksten nog kloppen, verwijzingen nog adequeaat zijn.

2. Blokteksten: check of deze teksten nog adequaat zijn, let daarbij vooral ook jaartallen en studiejaren.

3. Configuratie: wij hebben alleen de digitale machtiging aan staan, de betaalwijze "Via de onderwijsinstelling" gebruiken we niet.

Osiris: inrichting referentietabellen deel 1

Osiris: inrichting referentietabellen deel 1

De volgende tabellen worden nagelopen en geactualiseerd:

Osiris: inrichting referentietabellen deel 2

Osiris: inrichting referentietabellen deel 2

De volgende tabellen worden nagelopen en geactualiseerd:

  • CROHO opleidingen
  • Opleidingen

Ga naar Beheer > Referentietabellen > Student Inschrijven > Instroommomenten

Ga naar Beheer > Referentietabellen > Student Inschrijven > Instroommomenten
  1. Voeg instroommoment toe door te klikken op [+]. Vul "Collegejaar", "Instroommoment" en "Ingangsdatum" en of het voor CROHO opleidingen of niet-CROHO opleidingen van toepassing is, waarbij "Instroommoment" overeenkomt met "code openstellingstermijn" in Studielink.
  2. [Opslaan]

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.