OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesOpstarten nieuw collegejaarHoe wordt de betaling in Studielink opengesteld?

Hoe wordt de betaling in Studielink opengesteld?

Doel: Het openstellen van betalingstermijn in Studielink zodat studenten betalingsgegevens kunnen registreren in Studielink en inschrijvingen in Osiris verwerkt kunnen worden.

Voor wie: (Centraal) functioneel beheer, Studielink coördinator of medewerker Centrale studentenadministratie met verantwoordelijkheid voor inrichting en onderhoud Studielink.

Inloggen in beheer.studielink.nl, ga naar "Front Office Beheer" en log in

Ga na het inloggen naar "Onderhouden aanvullende instellingsgegevens" en scroll naar het studiejaar waarvoor de betaling open gezet moet worden.

Voor open zetten van betalingsperiode in Studielink moeten in Osiris de referentietabellen Collegegeldtypes, incassotermijnen, boekperiodes, grootboekrekeningen en collegegeld worden nagekeken en geactualiseerd zijn (zie werkinstructie: "Hoe wordt de collegegeldtabel ingericht?").

Daarnaast moet de inrichting en koppeling van en met het financiële systeem in orde zijn

  • Controleer of "Betaaldatum vanaf" inderdaad de correcte datum is vanaf wanneer betalen mogelijk zou moeten zijn en pas aan indien nodig. Het is handig om dit gelijk te stellen met "Herinschrijfdatum vanaf", zodat herinschrijvers naast de herinschrijving ook gelijk de betaling in orde kunnen maken.  
  • Op de datum "herinschrijfdatum vanaf" zullen alle herinschrijvers het bericht "Rappeleer herinschrijvingsperiode" (zie volgende stap) van Studielink ontvangen en verschijnt deze actie in de persoonlijke"Mijn to do lijst".
  • Alle actieve aanmelders (ook studenten die al afgewezen zijn in geval van selectie) zullen op de datum "betaaldatum vanaf" standaard e-mail ontvangen, van Studielink dat betalinggegevens ingevuld kunnen worden. Deze actie wordt tevens openomen in de "to do" lijst van de student.

Om aan te passen klik op [gegevens aanpassen], pas de gewenste datum aan en klik op [sla gegevens op].

N.B. Als je wilt voorkomen dat Studielink automatisch het bericht naar de herinschrijvers en actieve aanmelders gaat versturen dan moet je zorgen dat de "Betaaldatum vanaf" en "Herinschrijfdatum vanaf" eerst op een datum in de toekomst wordt ingesteld en vervolgens wordt aangepast naar een al verstreken datum.

Dus: Stel dat je als instelling je betaling en herinschrijving wilt openstellen op 10 juni 2014 dan eerst beide data instellen op (bijv.) 01-08-2014, vervolgens op 10 juni in Studielink de beide data omzetten naar 01-07-2014. Studielink zal dan niets versturen aan de studenten zodat je als instelling zelf je communicatie kunt (en moet) doen.

Nakijken e-mail teksten

Nakijken e-mail teksten

Kijk eventueel de Studielink e-mails met betrekking tot collegegeld en herinschrijvingsperiode na en controleer of webadres voor exta informatie nog klopt. Hiervoor klik je op [Teksten aanpassen].

Ga nu terug naar " Studielink Beheer Keuze Pagina", selecteer " Dashboard" en log in.

Ga naar Navigatie > Onderhouden gebruik betaalmodule

Ga naar Navigatie > Onderhouden gebruik betaalmodule

Onderhouden gebruik betaalmethode

Onderhouden gebruik betaalmethode

Check of de teksten nog kloppen en of de verwijzing nog juist is, indien dit aangepast moet worden klik op [tekst bewerken in editor]

Onderhouden tekst

Onderhouden tekst

Pas nu de tekst aan en sla dit op [Wijzigingen accepteren].

LET OP: Nadat je dit gedaan hebt, dien je ook nog op [Doorvoeren]  te klikken.

Blokteksten beheren

Blokteksten beheren

Op dezelfde wijze kun je blokteksten beheren als je instellingsspecifieke tekst wilt gebruiken. Om de standaard tekst van Studielink te gebruiken kan dit leeg gelaten worden.

Configuratie beheren

Configuratie beheren

Geef hier aan welke "Betaalwijzen" actief zijn voor de instelling en check of de link voor informatie Collegegeld nog klopt. Indien er aanpassingen gedaan worden vergeet niet op [Opslaan] te klikken.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.