OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesAanmelden / toelatenHoe wordt een vooropleiding geverifieerd?

Hoe wordt een vooropleiding geverifieerd?

Doel: Het verifiëren van de vooropleiding op basis van een (gewaarmerkt) kopie van het diploma ten behoeve van het verzoek tot inschrijving.

Voor wie: Administratief medewerkers verantwoordelijk voor inschrijving.

Ga naar: Student > Opleiding > Vooropleidingen

Ga naar: Student > Opleiding > Vooropleidingen

Controleer aan de hand van de gegevens op het kopie vooropleiding of de gegevens juist in Osiris staan en corrigeer deze zo nodig. Hierbij is het belangrijk dat "diploma behaald" op JA staat.

Controleer of de naam en de plaats van de school zijn ingevuld.

Acties > Verifieer vooropleiding

Acties > Verifieer vooropleiding

Als de ingevoerde gegevens kloppen kan de verificatie van de vooropleiding vastgelegd worden, door op [Acties] te klikken en te kiezen voor "Verifieer vooropleiding".

Wijzig de status

Wijzig de status

Wijzig de status naar "Diploma decent" en eventueel de verificatiedatum (standaard op datum vandaag) en klik op [Verifieer].

Indien het diploma al (decentraal) geverifieerd was, maar er gegevens aangepast moeten worden, moet hier eerst de status "afmelden" worden gekozen. Na aanpassen van de gegevens en [Opslaan] kan het diploma dan weer opnieuw geverifieerd worden.

Er verschijnt nu een "Mutatieverslag" op het scherm, klik op [OK]

Vooropleiding geverifieerd

Vooropleiding geverifieerd

Achter de opleidingsgegevens zie je de zojuist aangepaste status van de verificatie. Gegevens van de verificatie zijn nu ook doorgestuurd naar Studielink.

Indien een Buitenlandse Vooropleiding is geverifieerd die toelating gevend is voor de opleiding waarvoor iemand zich heeft aangemeld en is toegelaten moet er een toelatingsbeschikking geregistreed worden.

Betekenis "Eerste vooropleiding?"

Betekenis "Eerste vooropleiding?"

Bij meerdere "vooropleidingen" moet er in deze kolom bij een van de vooropleidingen "ja" staan. Hiermee wordt bedoeld de hoogstgenoten, succesvol afgerondde toelatinggevende opleiding, waarvan het diploma geverifieerd is. Dit veld wordt gebruikt in selecties door academies en t.b.v. management informatie mbt rendement.

Eenmaal per jaar na afronding herinschrijvingsperiode (okt) wordt deze informatie middels een script gecorrigeerd (en handmatig gecontroleerd/gecorrigeerd door CFA C / CFA R&C). Om te voorkomen dat gecorrigeerde/gerapporteerde gegevens worden aangepast, hoeft dit veld  NIET bewerkt te worden.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.