OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesAanmelden / toelatenHoe wordt een besluit van toelatingscommissie verwerkt met een toelatingsbeschikking?

Hoe wordt een besluit van toelatingscommissie verwerkt met een toelatingsbeschikking?

Doel: Het verwerken van een akkoord van toelaatbaarheid van een buitenlandse vooropleiding, voor een master opleiding, aanvullende toets, colloquium doctum of certificaten/diploma's. Voor een aantal opleidingen wordt door de opleiding besloten of iemand wel of niet mag komen. Bij NHTV is dit het geval bij master opleidingen en bij Media & Entertainment management. Voor die opleidingen is ingericht dat studenten alleen toegelaten kunnen worden als er een toelatingsbeschikking afgegeven wordt. Dit gebeurt door CSA.

Voor wie: Deze werkinstructie is bestemd voor medewerkers die zich bezighouden met de inschrijving van studenten (CSA).

Ga naar: Student > Opleiding > Toelatingsbeschikkingen

Ga naar: Student > Opleiding > Toelatingsbeschikkingen

Zoek de juiste student op waarvoor een toelatingsbeschikking moet worden afgegeven en ga naar Opleiding > Toelatingsbeschikkingen.

Klik op het [+]teken om een toelatingsbeschikking toe te voegen.

Registreer de toelatingsbeschikking

Registreer de toelatingsbeschikking

Een toelatingsbeschikking wordt afgegeven voor een opleiding, voor een bepaalde periode en die gegevens worden hier ingevuld:

  1. Klik op het [openklap-venster] (grijze knop)
  2. Zoek de opleiding: vul een gedeelte van naam of afkorting in en klik op [zoeken]
  3. Selecteer de juiste opleiding
  4. Klik op [OK]
  5. Indien nodig kies de voltijd/deeltijd en examentype
  6. Vul in of men akkoord is met toelating (N.B. Indien hier "nee" wordt geregistreerd wordt de aanmelding direct ingetrokken en bericht gestuurd naar Studielink)
  7. Vul de juiste "faculteit" en "onderdeel'  in (voor toelatingsbeschikking vanwege internationale vooropleiding voer hier "NHTV" in).
  8. Vul de juiste data in. Bij "inschrijving mogelijk vanaf" wordt automatisch de datum overgenomen uit "Aanvangsdatum opleiding". Kies bij "geldig tot " het einde van het collegejaar.

Klik op [Opslaan]

Het is ook mogelijk om groepsgewijs toelatingsbeschikkingen in te voeren. Dit kan met name handig zijn voor het verwerken van de toelatingsbeschikkingen voor MEM.

Ga naar: Student > Inschrijven CROHO > Inschrijven > Invoeren toelatingsbeschikkingen

Ga naar: Student > Inschrijven CROHO > Inschrijven > Invoeren toelatingsbeschikkingen

Hier kan een selectie worden gemaakt van de groep studenten waarvoor een toelatingsbeschikking moet worden gemaakt. Selecteer hier altijd studenten van één opleiding (één opleidingsvorm/examentype) omdat er alleen een zelfde toelatingsbeschikking voor één opleiding afgegeven kan worden.  

Vanuit de selectie kunnen die studenten geselecteerd worden waarvoor de toelatingsbeschikking afgegeven moet worden ([Ctrl] toets ingedrukt houden) regels krijgen een kleur. Als de selectie compleet is klik op [Actie: Invoeren toelatingsbeschikkingen].

Invoeren toelatingsbeschikkingen

Invoeren toelatingsbeschikkingen

De 'groene' regels zijn geselecteerd en daarvoor zal dus ook toelatingsbeschikking worden ingevoerd. Nadat je [Actie: Invoeren toelatingsbeschikkingen]  hebt geklikt verschijnt het scherm "Invoeren toelatingsbeschikkingen", vul dit volledig in, velden met * zijn verplicht:

  1. Vul de juiste opleiding in.
  2. Kies "ja" als student inderdaad mag komen.
  3. Vul faculteit en onderdeel in die beschikking afgeven.
  4. Voer de afgifte datum in.
  5. Vul de aanvangsdatum van de opleiding in.
  6. Vul de einddatum van het opleidingsjaar in.
  7. Vul in of opleiding "Voltijd/deeltijd" wordt gevolgd, en het juist "examentype".

Klik op [Invoeren].

Er verschijnt een mutatieverslag, hier kun je zien of alle toelatingsbeschikking correct zijn verwerkt of dat er ergens een fout optreedt.

Klik op [OK] om verder te gaan.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.