OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesAanmelden / toelatenHoe worden studenten van een joint degree ingeschreven?

Hoe worden studenten van een joint degree ingeschreven?

Dit is niet meer relevant per 2023 door Joint Degree via Studielink

Doel: Een voorwaarde om een student (handmatig) in te schrijven is dat aan alle inschrijfvoorwaarden is voldaan. Deze voorwaarden verschillen per 'soort' student en zijn terug te vinden bij het 'Stoplicht' overzicht.

Voor wie: Deze instructie zal voornamelijk gebruikt worden door medewerkers die gerechtigd zijn om studentengevens m.b.t. inschijving opleiding te muteren, (bij de deelnemende instelling NIET de penvoerder).

Een joint degree is een opleiding die door 2 of meerdere instellingen wordt aangeboden. De penvoerder zorgt voor het openstellen van inschrijving, in deze werkinstructie zullen we de verdere behandeling van het verwerken van de aanmelders door de deelnemende instelling. (NHTV biedt een joint degree aan in samenwerking met Wageningen Universiteit - Bachelor of Science Tourism).

Ga naar: Student > Student > Studentgegevens

Ga naar: Student > Student > Studentgegevens

Studenten melden zich aan bij de instelling die penvoerder is. Deze instelling draagt zorg voor het controleren of aanmelder toelatend is, betaald heeft kortom ingeschreven kan worden. Zij sturen de gegevens door naar de deelnemende instelling als student toegelaten wordt op de onderling afgesproken wijze.

Controleer nu eerst of betreffende aanmelder bij eigen instelling reeds bekend is. Zoek student mbv gegevens zoals achternaam, en geboorte datum. (voor meer informatie over het zoeken van student gegevens zie werkinstructie "Hoe worden studentgegevens gezocht?"

Indien de student nog niet bekend is bij eigen instelling kan deze hier opgevoerd worden, volgens werkinstructie "Hoe wordt een aanmelder voor een CROHO opleiding handmatig ingevoerd?" Wanneer dit gedaan is ga naar de volgende stap en pas bekostigingscode aan naar "2e inschrijving, met BBC'

Indien de student al wel bekend is kun je bij de student zelf de inschrijving toevoegen, zie volgende stap.

Ga naar Student > Inschrijvingen  CROHO > Individueel > Inschrijvingen CROHO

Ga naar Student > Inschrijvingen  CROHO > Individueel > Inschrijvingen CROHO

1. Kenmerk de student als Joint Degree student door een vooraf bepaalde bekostigingscode in te vullen.

2. Klik op [Opslaan].

Zorg dat het ontvangen BBC (Bewijs Betaald Collegegeld) wordt verwerkt door verantwoordelijke persoon /afdeling volgens werkinstructie "Hoe wordt een ontvangen BBC verwerkt?"

Student inschrijven: Ga naar Student > Inschrijvingen  CROHO > Individueel > Inschrijvingen CROHO

Student inschrijven: Ga naar Student > Inschrijvingen  CROHO > Individueel > Inschrijvingen CROHO

Indien alle gegevens correct en geverifieerd zijn, en de BBC is verwerkt kan de aanmelder worden ingeschreven op de opleiding.

Klik op [Acties] en kies [Schrijf in voor opleiding].

N.B.: Beide instellingen moeten er op letten dat bij afgeven van het diploma dezelfde afstudeerdatum wordt geregistreerd anders loopt de bekostiging mis.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.