OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesInschrijvenHoe worden inschrijfstatus en stoplicht opgeroepen en gelezen?

Hoe worden inschrijfstatus en stoplicht opgeroepen en gelezen?

Doel: Begrijpen wat de verschillende actief codes betekenen en waar je dit kunt opzoeken, en begrijpen wat de verschillende stoplicht kleuren inhouden en waar je dit opzoekt.

Voor wie: Medewerkers Centrale Studenten administratie, medewerkers secretariaten.

Ga naar: Student > Student > Studentgegevens

Ga naar: Student > Student > Studentgegevens

Zoek een student of groep studenten op waarvan je wil zien wat de actief code is en/of waarvoor je de status van het stoplicht (en dus voortgang inschrijving) wil bekijken.

Van de student die geselecteerd is (bij pijl), zie je meteen onderin in het scherm de "Inschrijvingen van de student". Hier zie je direct een kort overzicht van de inschrijving(en) van de student, zoals onder andere:

  1. Actief code van de student per inschrijving.
  2. In dit scherm wordt de overall kleur van het stoplicht getoond.

1. Actief code

1. Actief code

Deze actiefcodes zijn beschikbaar en worden gebruikt binnen NHTV:

  • 0 - Niet actief, aanmelder: Een nieuwe aanmelder, nog niet ingeschreven, er zijn nog openstaande acties, waarvan ook de student nog actie moet ondernemen.
  • 2 - Niet actief, vorig jaar volledig ingeschreven: Een herinschrijver, die het herinschrijvings verzoek voor het nieuwe collegejaar heeft geannuleerd.
  • 3 - Niet actief, (her)inschrijving in beh.: In dit geval is de (her) inschrijving al in behandeling, betaalwijze is ook al opgegeven, maar er is bijvoorbeeld nog geen machtiging afgegeven of rekeningnr opgegeven. Student is wel toelaatbaar.
  • 4 - Wel actief, heeft aan alle verplichtingen voldaan: Student is volledig ingeschreven en heeft betaald.
  • 6 - Niet actief, aanmelder met vordering
  • 7 - Niet actief, herinschrijving: Dit betreft een herinschrijver, alleen de betaling is nog niet in orde (over het algemeen wel betaalwijze opgegeven, maar bijvoorbeeld machtiging nog niet bevestigd.)

2. Kleuren overall stoplicht

2. Kleuren overall stoplicht

Bij alle inschrijfregels in OSIRIS wordt de overall kleur van het stoplicht getoond. Bij de bepaling van de kleur van het stoplicht worden alle criteria meegenomen.

De overall kleur wordt via de bovenstaande stappen bepaald (in die volgorde).

2. Oproepen detail stoplicht

2. Oproepen detail stoplicht

Bij aanklikken van het icoon verschijnt een popup met detail informatie van het stoplicht. Het stoplicht icoon (zie pijl) toont de actuele overall status van het stoplicht bij de geselecteerde inschrijving. Als je er met de muis overheen gaat, zie je de uitleg.Voor aanroep van het stoplicht wordt een herberekening van het stoplicht uitgevoerd. Als dat zou leiden tot een andere overall kleur van het stoplicht dan is een refresh van het inschrijfblok nodig om de nieuwe kleur te tonen.

Vanaf release 6.15.1 is in het stoplicht het stoplicht voor de SKC opgesplitst. Het item bestaat nu uit:

- Toelaatbaar qua aanmelddeadline: Dit item checkt of de student zich voor de opgegeven deadline heeft aangemeld.

- Toelaatbaar qua Studiekeuzecheck: Dit item wordt door de academie gevuld met het resultaat van de SKC.

Om een student daadwerkelijk te kunnen inschrijven dient aan alle inschrijfcriteria te zijn voldaan. De status per criterium wordt met een kleur en indien van toepassing met een omschrijving inzichtelijk gemaakt. Er zijn vier kleuren mogelijk:

Betekenis van de kleuren per inschrijf criterium

Betekenis van de kleuren per inschrijf criterium

Als de gebruiker de kleur ROOD ziet, kan hij dus snel de conclusie trekken dat er blokkerende inschrijfcriteria zijn en dat inschrijven niet mogelijk zal zijn.

Als de gebruiker de kleur GEEL ziet, weet hij dat actie nog nodig is. Deze actie zal uitgevoerd moeten worden door de student (aanleveren van aanvullende gegevens en documenten), door de IB-Groep (verificatie student en verificatie vooropleiding) en/of door de instelling (beoordelen ontvangen gegevens en documenten).

Als de gebruiker de kleuren GROEN en/of GRIJS ziet, weet hij dat inschrijven voor wat betreft deze criteria mogelijk is.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.