OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesHerinschrijvenHoe wordt een switcher binnen het collegejaar verwerkt en wat zijn de afspraken in andere situaties?

Hoe wordt een switcher binnen het collegejaar verwerkt en wat zijn de afspraken in andere situaties?

Doel: Het verwerken van een wijziging in opleiding of studierichting van een student tijdens een collegejaar

Achtergrond: Studenten geven op enig moment te kennen te willen overstappen naar een ander opleiding. Dit is in slechts een beperkt aantal gevallen mogelijk. Zie daarvoor het document over het proces Switchers. In deze werkinstructie wordt alleen de situatie beschreven hoe studenten die ingeschreven staan voor een opleiding en willen overstappen naar een andere opleiding gedefinieerd onder dezelfde CROHO (mits toegestaan in het OER). Vanaf 6.14.2 wordt lotingsinformatie meegekopieerd naar nieuwe opleiding, en kan dit dus ook plaatsvinden voor een Student aangemeld op een lotingsopleiding.

Onderaan dit artikel is een bijlage toegevoegd met een overzicht over alle verschillende situaties m.b.t. switchers en de werkafspraken daarover.

Voor wie: Deze instructie zal voornamelijk gebruikt worden door medewerkers van een (centrale) studentenadministratie (RenC), het overzicht met werkafspraken is ook belangrijk voor de supportmedewerkers van de academie.

Ga naar: Student > Inschrijvingen CROHO > Inschrijvingen

Ga naar: Student > Inschrijvingen CROHO > Inschrijvingen

Verzoek alsmede goedkeuring van de academie directeur zijn nodig, beide documenten dienen bewaard te worden in het studenten dossier t.b.v. evt. accountantscontrole. Alleen na ontvangst van aanvraag en akkoord (documenten of per e-mail) kan deze actie in gang worden gezet.

Zoek de student op waarvoor verzoek is ontvangen de opleiding te wijzigen. Het is belangrijk dat de wijziging goed in Studielink verwerkt wordt. Open Studielink dashboard en zoek de betreffende student erbij (zie ook werkinstructie mbt opzoeken van student in Studielink Dashboard).

Door de wijziging van opleiding ontstaat er berichtenverkeer tussen Osiris en Studielink. Maar het is ook mogelijk dat er mededelingen verstuurd worden naar student, indien je dat noodzakelijk acht kun je de student vooraf bericht sturen over de wijziging die plaats zal gaan vinden. (Om een mededeling te versturen zie de betreffende werkinstructie).

  1. Selecteer de regel met de opleiding welke de student wil wijzigen
  2. Kies bij [Acties] : [Wijzig opleiding]

De popup "Wijzig opleiding" wordt getoond

Student inschrijven op nieuwe opleiding

Student inschrijven op nieuwe opleiding
  1. Klik op het Waardelijst icoon
  2. De waardelijst met mogelijke opleidingen binnen de CROHO worden getoond
  3. Klik op de nieuwe opleiding en klik [OK]

Wijzig opleiding

Wijzig opleiding

Als de juiste opleiding is toegevoegd; [Wijzig].

Het mutatieverslag verschijnt, klik op [OK]. Daarna staat de gewijzigde opleiding onder "Inschrijvingen CROHO" klik op [Opslaan].

Check nu ook in het dashboard of wijziging door is gekomen. Dit kun je zien onder tab "Aanmeldingen".

Wijziging vanaf 6.14.2

Vanaf nu is het ook mogelijk om een switcher onder een lotingscroho in behandeling te nemen, lotingsgegevens worden gekopieerd naar de nieuwe opleiding.

Werkafspraken verschillende situaties

In het bijgevoegde overzicht staan de verschillende situaties beschreven m.b.t. switchers en de werkafspraken die daarover zijn gemaakt.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.