OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesDiplomeringHoe worden aangeleverde examens verstuurd en verwerkt door CFA?

Hoe worden aangeleverde examens verstuurd en verwerkt door CFA?

Doel: verwerken diploma's van facultair naar CSa en BRONHO

Voor wie: medewerkers CSa (CFA) die de taak hebben om diploma's naar BRONHO door te zetten.

Ga naar: Student > Examens en diploma > Verstuur examen mutaties (groepsgewijs)

Let OP:  Vanaf 28 oktober 2021 is een nieuwe release geinstalleerd van Osiris met een nieuwe funtionaliteit waardoor onderstaande werkwijze komt te vervallen. Vanaf heden wordt de CSA automatisch verzonden naar DUO zodra het Judicium is vastgesteld door de academie.  
Als er nog PV's binnen komen met een datum voor 28 oktober 2021 dan moeten deze nog wel op onderstaande manier verwerkt worden.

Ga naar: Student > Examens en diploma > Verstuur examen mutaties (groepsgewijs)

Zodra een diploma aan de voorwaarden voldoet (minimaal ondertekening door examencommissie) moet deze aan DUO gemeld worden. Deze actie verloopt door het diploma 'op te halen' vanuit de Studievoortgang naar CSa. Het resultaat van deze actie is dat er een BRONHO melding worden gemaakt zodat het diploma in de registers van DUO wordt opgenomen. De actie is belangrijk voor de diplomabekostiging (afsluitende examens) maar ook voor de inschrijving op de juiste fase (propedeuse naar hoofdfase) binnen de instelling. Bij NHTV wordt dit gedaan zodra er een PV ontvangen is van een academie.

De studenten die afstuderen worden in een groep geplaatst, welke hier kan worden opgeroepen, via [uitgebreid zoeken] kan de selectie worden verfijnd (zie ook dit voorbeeld).

Met de [Actie: Verstuur examenmutaties] kunnen 1 of meerdere diploma's ineens verstuurd worden.

Mutatie verslag - Verstuur examenmutaties

Mutatie verslag - Verstuur examenmutaties

Na het uitvoeren van de actie verschijnt er een mutatieverslag, waarin wordt getoond of er fouten en/of waarschuwingen zijn. Klik op [OK] om deze weer te verlaten.

Detail gegevens per student: ga naar: student > Examens > Examens

Detail gegevens per student: ga naar: student > Examens > Examens

Op individueel niveau is hier zichtbaar wanneer het examen naar CSA is verstuurd.

Controle aan einde van proces

Controle aan einde van proces

Controleer met bovenstaande selectie of er studenten zijn die wel een examendatum gevuld hebben staan voor de hoofdfase van hun opleiding, maar waarbij dit nog niet verstuurd is naar CSA. Bij deze studenten zal er een examendatum door de academie zijn geregistreerd, maar heeft CFA het PV nog niet ontvangen. Indien de examendatum een datum is van meer dan tien (werk)dagen geleden, dient navraag gedaan te worden bij de academie waar het PV blijft. Het PV zal zo spoedig mogelijk bij CFA moeten worden aangeleverd.

Let op: het betreft hier alleen controle op de afsluiting hoofdfase, in verband met bekostiging.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.