OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesAlgemeenHoe wordt een nieuwe CROHO opleiding ingericht?

Hoe wordt een nieuwe CROHO opleiding ingericht?

Doel: een nieuwe CROHO opleiding inrichten

Voor wie: beheerder van referentietabellen in Osiris (Functioneel Beheer) 

Het inrichten van een opleiding in Osiris bestaat uit twee stappen:

  1. Inrichten CROHO opleiding (deze werkinstructie)
  2. Inrichten van een Osiris opleiding (variant) zie werkinstructie.

Ga naar: Beheer > Referentietabellen > Organisatie > CROHO opleidingen

Ga naar: Beheer > Referentietabellen > Organisatie > CROHO opleidingen

Indien het een geheel nieuw zojuist geaccrediteerde opleiding betreft moet er in Osiris eerst een CROHO opleiding ingericht worden. Het is handig om voor de juiste gegevens zoals CROHO nummer, CROHO opleidingsnaam de CROHO registratie erbij te pakken: https://apps.duo.nl/MCROHO/pages/zoeken.jsf

Nadat de nieuwe opleiding in het CROHO is geregistreerd, wordt die (door DUO) doorgezet naar Studielink. In Studielink moeten de opleiding en eventuele varianten ingericht worden. Extra achtergrond informatie over (CROHO) opleidingen, opleidingen BSA is terug te vinden in werkinstructie "Hoe wordt een nieuwe opleiding ingericht?"

Voeg een nieuwe CROHO opleiding toe door te klikken op de [+].

Indien het hier alleen gaat om het toevoegen van een nieuwe opleidingsvariant, onder een reeds bestaande CROHO opleiding, kun je deze werkinstructie oppakken vanaf stap: Nieuwe opleiding toevoegen, ga naar opleidingen > voeg een rij toe.

Voeg een nieuwe CROHO opleiding toe: Details CROHO opleiding

Voeg een nieuwe CROHO opleiding toe: Details CROHO opleiding

Vul hier aan de hand van de CROHO registratie de juiste gegevens in:

  1. CROHO nummer is het unieke nummer voor de opleiding.
  2. Naam is de officiële opleidingsnaam zoals geregistreerd in het CROHO
  3. De naam in het Engels is de officiële Engelse naam zoals vastgelegd in het CROHO, of de Engelse naam die wordt gehanteerd door de instelling.
  4. Hier kan met behulp van het [drop down menu] de sector waaronder de opleiding valt worden gekozen, de juiste sector is terug te vinden in de CROHO registratie.
  5. De nominale studieduur is terug te vinden bij bekostigingsduur (onder opleiding). Het is ook te herleiden op het aantal te behalen ECTS, terug te vinden in het CROHO onder extra informatie - Studielast, waarbij over het algemeen geldt dat 60 ECTS gelijk staat aan 12 maanden. Het juist aantal maanden kan gekozen worden met behulp van de [drop down menu]-knop.
  6. Hier moet het juiste bekostigingsniveau aangegeven worden, in de CROHO registratie is dit terug te vinden onder opleiding.
  7. Indien er voor deze CROHO opleiding een Numerus Fixus geldt, kan hier aangegeven worden voor welke opleidingssoort dit geldt. Deze informatie is in het CROHO terug te vinden onder "bijzonderheden toelating".
  8. Hier kan aangegeven worden of een opleiding actueel is of niet, als het veld "actueel" op "ja" staat kunnen medewerkers deze opleiding zien.
  9. Klik op [Opslaan] en [Sluiten].

 

Bij een CROHO moet minimaal een opleiding toegevoegd worden. De vervolgstap is afhankelijk van de situatie:

Referentietabellen - CROHO opleidingen: voeg vestigingsplaats toe

Referentietabellen - CROHO opleidingen: voeg vestigingsplaats toe

Voeg vestigingsplaatsen bij CROHO opleiding toe, klik op [+], kies met behulp van [Dropdownmenu] de juiste vestigingplaats waar de (CROHO)opleiding wordt aangeboden voor de juiste opleidingssoort.

 

Referentietabellen - CROHO opleidingen: voeg opleidingen bij CROHO opleiding toe

Referentietabellen - CROHO opleidingen: voeg opleidingen bij CROHO opleiding toe

Voeg opleidingen bij CROHO opleiding toe, klik op [+] en

  1. Kies een of meerder bijbehorende opleiding met behulp van [dropdownmenu]
  2. Eén opleiding moet de opleiding van voorkeur zijn, kies hier ja.
  3. Indien een bestaande opleiding van CROHO wisselt kun je hier aangeven vanaf welk collegejaar er op ingeschreven mag worden. (niet verplicht).
  4. [Opslaan]

Let op! Je krijgt een foutmelding indien je na het invullen van de vestigingsplaats probeert op te slaan.

De CROHO opleiding kan nu verder ingericht worden

De CROHO opleiding kan nu verder ingericht worden

De CROHO opleiding kan nu verder ingericht worden:

  1. Indien van toepassing kan hieronder aangegeven worden of er aanvullende eisen en/of werkzaamheden zijn -dit is terug te vinden in de CROHO registratie onder bijzonderheden toelating. (zie ook werkinstructie: "Hoe worden aanvullende eisen/werkzaamheden ingericht?")
  2. Hier worden gegevens van de accreditatie en de datum van accreditatie opgenomen, zoals datum besluit en vervaldatum. In de waardepapieren wordt datum besluit gepubliceerd mits de examendatum  niet < is dan de besluitdatum en valt binnen besluitdatum en de vervaldatum. Indien een accreditatieperiode wordt verlengd kan de nieuwe vervaldatum opgevoerd worden onder uitsteldatum. Vanwege het datamodel waardepapieren zal de nieuwe datum dan ook worden gewijzigd, datum ingevuld onder uitsteldatum dient dan als herkenning dat dit is aangepast. Als een opleiding opnieuw geaccrediteerd wordt kan een regel worden toegevoegd. Geef dit dan ook door aan Applicatie Beheer in verband met waardepapieren.
  3. Het kan voorkomen dat de CROHO opleiding van naam verandert, zonder dat het CROHO nummer verandert, dat kan hier worden bijgehouden, zodat er rekening wordt gehouden met historie van het CROHO nummer.
  4. [Opslaan]

Hercodering CROHO

Hercodering CROHO

Hercodering CROHO is te gebruiken indien een CROHO afloopt en zittende studenten om gezet moeten worden naar een andere CROHO opleiding.

Let op hiervoor moet je ook in Studielink gebruik maken van ISAT omzetting (met behulp van aanvraagformulier - via CACI Servicedesk).

Aanpassingen CROHO doorgeven aan betrokkenen

Indien iets wijzigt in referentietabellen, met name niveau "organisatie", maar ook "student inschrijven" is het belangrijk om dit aan anderen door te geven, denk aan key user/functioneel beheer andere systemen, zoals Exact, Jedox, MoveOn.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.