OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesAanmelden / toelatenHoe wordt een verblijfsdocument dat via de mail binnenkomt verwerkt?

Hoe wordt een verblijfsdocument dat via de mail binnenkomt verwerkt?

Doel: Het verblijfsdocument dat een student per mail aan BUas heeft verzonden verwerken in Osiris.

Voor wie: Deze werkinstructie is bestemd voor medewerkers CFA, die zich bezig houden met de aanmeldingen en het inschrijven van studenten. Het betreft alleen het verwerken van verblijfsvergunningen die reeds in het bezit zijn van een student omdat zij al verblijven in Nederland, of een ander land binnen de Europese Unie. 

Achtergrond: Studenten met een niet-Europese nationaliteit, kunnen al woonachtig zijn in Europa en in het bezit zijn van een verblijfsdocument. Deze vergunning dient in Osiris geregistreerd te worden zodat BUas kan aantonen dat deze student rechtmatig in Nederland verblijft. BUas hoeft voor deze studenten geen vergunning aan te vragen.

Verblijfsvergunning ontvangen via de mailbox

Verblijfsvergunning ontvangen via de mailbox

Binnen gekomen verblijfsdocumenten worden in de map verblijfsvergunningen van de mailbox studentadministration geplaatst.

  • Controleer altijd of je alle gegevens hebt om het document te kunnen registeren. Denk hierbij aan type I gezinshereniging waar ook een document van het andere gezinslid toegevoegd dient te worden.
    • Compleet: ga naar volgende stap
    • Niet compleet: vraag (potentiële) aanmelder om noodzakelijke gegevens en markeer de e-mail als ‘in behandeling’.

 

  • Heeft de student een aanmelding in Osiris?

Nee, geef de mail als markering ‘Wacht op aanmelding’.

Ja, Ga nu naar de volgende stap.

 

 

Registreren verblijfsvergunning

Registreren verblijfsvergunning
  1. Registreer het type verblijfsvergunning
  2. Registreer de aanvraagdatum
  3. Ligt de afloopdatum in het collegejaar?
  • Nee, de afloopdatum ligt na het collegejaar. Vul dan de afloopdatum in. Als laatste stap plaats je de student in VERBL.DOC-1617 ( Hoe plaats je een student in een studentgroep? )
  • Ja, de afloopdatum ligt in het collegejaar. Laat dan de afloopdatum leeg en plaats de student in de groep VERBL.DOC-VTC.

Op 1 oktober vul je de afloopdatum in bij de studenten in de groep VERBL.DOC-VTC

De groep VERBL.DOC-VTC moet gedurende het hele jaar gecontroleerd worden. Tegen de tijd dat het verblijfsdocument verloopt, de student een mail sturen dat we een nieuw document nodig hebben. Zodra we deze hebben, kan de einddatum worden aangepast en de student uit VERBL.DOC-VTC worden gehaald en in VERBL.DOC-1617 worden gezet.

 

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.