OsirisOsiris3.1 Studievolg: Voorbereiden onderwijsperiode9. Bouwen van cursussenHoe worden de basis gegevens van een cursus aangemaakt?

Hoe worden de basis gegevens van een cursus aangemaakt?

Doel: het aanmaken van de basisgegevens voor een nieuwe cursus (gegevens op het blad "Cursus")

Voor wie: Medewerkers die cursussen aanmaken.

Ga naar: >Onderwijs> Cursus> Aanbod

Ga naar: >Onderwijs> Cursus> Aanbod

Om een nieuwe concept cursus aan te maken klik je op het groene rondje met witte plus teken.

Het invullen van het gegevensscherm.

Vul alle relevante gegevens in het gegevensscherm in. Regels met een sterretje ervoor (*) zijn verplicht in te vullen regels. Zonder hier iets in te vullen kun je de aangemaakte cursus niet opslaan.

  1. Hier kun je aangeven of de punten in het buitenland behaald kunnen zijn. Bij keuze 'verplicht' zal bij het invoeren van het toetsresultaat altijd een land gekozen moeten worden. Bij de keuze 'optioneel' is het veld voor het invullen van het land wel zichtbaar, maar hoeft het niet ingevuld te worden. Voor stage en afstuderen moet hier de optie 'verplicht' gekozen worden.
  2. Wanneer studenten van een andere faculteit mogen inschrijven op de cursus dan moet 'Inschrijven open voor bijvakkers?' op 'Ja' staan. Dit komt bijvoorbeeld voor bij cursussen van een instellingsbrede minor.
  3. Als het veld "Zichtbaar in OSIRIS Student" op 'Nee' staat, dan moet "Uitschrijven via OSIRIS student" bij Toetsen in menu 1.1.05 ook op 'Nee' staan. (In de conventies van BUas is vastgelegd dat deze waarden standaard op Ja staan)
  4. Druk, na het invullen van alle gegevens, op de knop [Opslaan].
  5. Na het opslaan van de gegevens verschijnen linksboven de cursusnaam, collegejaar en status van de cursus en de faculteit waarvoor de  cursus beschikbaar is in beeld.
  6. Ook verschijnt de knop [Acties].
  7. Maak uit dit menu de keuzes om de informatie over de cursus verder verfijnen. Zie hiervoor de verdere werkinstructies over cursussen. (Hoe worden blokken aangemaakt?, Hoe wordt termijnbewaking ingericht?, Hoe wordt een docent aan een cursus toegevoegd? (inclusief vervanging), Hoe worden werkvormen aan een cursus toegevoegd?, Hoe worden toetsen aan een cursus toegevoegd (incl termijnbewaking)?, Hoe wordt vastgelegd in welke periode (blok) de cursus (inclusief de werkvormen en de toetsen) wordt aangeboden?, Welke instellingen spelen een rol bij de openstelling van een cursus voor OSIRIS Student? ,Hoe wordt een toets opengezet voor inschrijving?)

De concept cursus opzoeken in het zoekscherm.

De concept cursus opzoeken in het zoekscherm.
  • Wanneer je nu via het zoekscherm in het overzicht de cursus opzoekt, is deze zichtbaar in het gegevensscherm.
  • Tevens is daarop de status af te lezen, in dit geval Concept.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.