OsirisOsiris3.1 Studievolg: Voorbereiden onderwijsperiode9. Bouwen van cursussenHoe wordt een cursus gekopieerd naar een volgend collegejaar?

Hoe wordt een cursus gekopieerd naar een volgend collegejaar?

Doel: Cursussen hebben in principe een levensduur van een collegejaar. Als de toetsing ongewijzigd blijft, kan de cursus worden gekopieerd naar het volgend collegejaar. Als een cursus niet meer aangeboden wordt in het volgend collegejaar, kun je in OSIRIS een interne aantekening bij de cursus maken en het veld "laatste collegejaar" invullen.

Voor wie: Deze werkinstructie is bedoeld voor alle gebruikers die gerechtigd zijn voor het aanmaken en beheren van cursussen.

Ga naar: > Onderwijs > Cursus

Ga naar: > Onderwijs > Cursus

Je kunt een cursus pas kopiëren naar een volgend collegejaar als de blokken voor het nieuwe collegejaar al bekend zijn in Osiris. 

  1. Zoek de cursus op die je wilt kopiëren naar het volgende collegejaar en selecteer deze
  2. Klik op [Acties] en klik op [Kopieer naar volgend collegejaar]
    De vraag volgt of je de blokinformatie van de cursussen mee wilt kopieren, deze parameter staat standaard op Ja. mocht je de blokinformatie niet mee willen kopieren kies hier dan voor Nee.
  3. Er volgt een mutatieverslag

Mutatieverslag:

Mutatieverslag:
  1. Klik op [OK]. De cursus is nu gekopieerd naar het volgende collegejaar.

Alleen de docenten waarvoor geldt dat het veld in_dienst op ‘J’ staat in de medewerker tabel worden meegekopieerd. Staat dit veld op ‘N’ dan wordt de medewerker niet als docent toegevoegd bij de cursus in het nieuwe collegejaar.

Dit geldt overigens alleen voor de docenten bij de cursus en niet voor het veld Contactpersoon, dit is een verplicht gegeven en dat veld mag dus niet leeg zijn bij de nieuwe cursus.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.