OsirisOsiris3.1 Studievolg: Voorbereiden onderwijsperiode9. Bouwen van cursussenHoe worden toetsen aan een cursus toegevoegd (incl termijnbewaking)?

Hoe worden toetsen aan een cursus toegevoegd (incl termijnbewaking)?

Doel:  Het aanmaken van één of meerdere toetsen voor een cursus t.b.v. het vastleggen van toetsresultaten.

Voor wie: Key-users

Ga naar: > Onderwijs > Cursus > Aanbod

Je kunt alleen een toets aan een cursus toevoegen als de cursus nog niet is vastgesteld. Werkwijze:

  1. Selecteer het tabblad "Toetsen"
  2. Klik op het groene plusje om een rij (toets) toe te voegen.
  3. Kies de toetscode uit de lijst en geef aan of de toets voltijd of deeltijd is. De velden ‘Omschrijving’, ‘Omschrijving (Engels)’, ‘Verplicht’, ‘Uitschrijven via OSIRIS Student?’, ‘Minimum cijfer’, ‘Termijnbewaking’ en ‘Punten wijzigbaar in OSIRIS Docent’ worden automatisch gevuld met een defaultwaarde. Pas deze aan indien nodig. Deze omschrijving ziet de student in OSIRIS Student.
  4. Kies uit de lijst de juiste toetsvorm. De waarde hiervoor kan verschillen per Academie en is beschreven in de OERen.
  5. Vul de weging in, het aantal te behalen studiepunten en pas eventueel het minimum cijfer aan. Controleer of de velden "Verplicht", "Uitschrijven via OSIRIS Student?" en "Termijnbewaking" correct staan en wijzig indien nodig.
  6. Geef aan op welke wijze het resultaat van de toetsen aangegeven wordt. Als je het veld leeg laat zijn alle waarden toegestaan. De standaardwaarde voor "Punten wijzigbaar in Osiris Docent" is: "Nee".
  7. Deze invulvelden worden meegenomen bij het aanmaken van de onderwijscatalogus. Vul in indien dit voor de Academie vereist is. Als de procedure bij onvoldoende resultaat in gebruik is bij jouw instelling kies hier dan de juiste waarde.
  8. Sla de gegevens op.

Bij het onderdeel Afwijkend aantal inschrijvingen per jaar is het mogelijk om af te wijken van de standaard aantal toetsgelegenheden van twee per collegejaar.

Weging en punten: aandachtspunten

Weging: geef bij 'Weging' aan hoe zwaar het resultaat van deze toets meetelt ten opzichte van de eventuele andere toetsen. Vul hier altijd een geheel getal in. Dit getal wordt getoond in de onderwijscatalogus. Voorbeeld: Als één toets voor ¼ van het resultaat meetelt en de ander voor ¾ vul dan bij de eerste 1 in en bij de tweede toets 3 in. In plaats hiervan bij de eerste toets 25 en bij de tweede 75 invullen mag ook.

Punten: geef aan hoeveel (Studie)punten de toets oplevert bij het behalen ervan. Of deze waarde wordt getoond in de Onderwijscatalogus hangt af van de parameterinstelling bij jouw instelling.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.