OsirisOsiris3.1 Studievolg: Voorbereiden onderwijsperiode11. Bouwen van examenprogramma'sHoe wordt een examenprogramma voor een specialisatie opgezet?

Hoe wordt een examenprogramma voor een specialisatie opgezet?

Doel: In het examenprogramma zijn alle studieonderdelen opgenomen die een student succesvol moet afronden voor het behalen van een diploma (propedeuse, bachelor, master of associate degree). Een examenprogramma van het type Specialisatie is een samenhangend pakket van cursussen, dat ingericht kan worden zodat studenten kunnen kiezen voor een specifieke specialisaties / afstudeerrichting binnen de opleiding.

Voor wie: deze werkinstructie is bedoeld voor medewerkers die examenprogramma's bouwen in opdracht van een opleiding. Afhankelijk van de inrichting van de instelling en de bijbehorende autorisatie zal dit waarschijnlijk een medewerker met profiel Bouw / Key-user zijn.

Ga naar: Onderwijs > Examenprogramma

Ga naar: Onderwijs > Examenprogramma

Hierboven een voorbeeld van een examenprogramma voor een specialisatie. Het maken van een specialisatieprogramma werkt exact hetzelfde als een regulier examenprogramma. Kies een geschikte boomstructuur met bijbehorende examenonderdelen. Zie ook de werkinstructies " Hoe wordt een examenprogramma opgezet? " en " Hoe bouw je een nieuw examenprogramma? "

Ga naar: Onderwijs > Specialisatie

Ga naar: Onderwijs > Specialisatie
  1. Klik op het "groene plusje" om een nieuwe specialisatie aan te maken.

Het volgende scherm opent zich:

Het volgende scherm opent zich:
  1. Voer de code en de naam voor de Specialisatie in
  2. Vul het "coördinerend onderdeel", de "Contactpersoon" en "Inschrijven via OSIRIS Student"
  3. Geef eventueel een omschrijving mee
  4. Klik op [Opslaan]
  5. Klik op het "groene plusje" om een specialisatieprogramma toe te voegen.
  6. Je kunt nu via de "LOV" lijst een programma kiezen
  7. Klik weer op [Opslaan]

Pas het bachelor examenprogramma aan

Pas het bachelor examenprogramma aan

Om deze keuze voor specialisatie/afstudeerichting mogelijk te maken, dient in het bachelor examenprogramma ruimte gemaakt te worden. Maak in het bachelor examenprogramma een examenonderdeel aan van het type specialisatie.

Neem de specialisaties op in het examenprogramma

Neem de specialisaties op in het examenprogramma

Plaats de verschillende specialisatiekeuzes (met bijbehorend specialisatieprogramma) in het tabblad specialisatie. De inrichting is vergelijkbaar met de minoren, waarbij de profileringsruimte wordt gevuld met een minor en waarbij de minor ook een apart examenprogramma heeft. Voordat je dit kunt doen moeten de specialisaties al gedefinieerd zijn.

Ook voor een niet specifieke specialisatie bijv een reguliere afstudeerroute, kan een specialisatie worden opgenomen in het bachelor examenprogramma. Het is mogelijk meedere specialisatie onderdelen te definiëren voor een examenprogramma.

Het is mogelijk om studenten te laten inschrijven op specialisaties. Openstellen en sluiten van de inschrijving gaat handmatig. Ga hiervoor naar menu 1.3.20. Zoek en open de betreffende specialisatie, je komt nu in menu 1.3.21. Hier kun je aangeven of er mag worden ingeschreven via Osiris Student. Zet dit op 'ja' voor het openstellen van de inschrijving en zet dit op 'nee' voor het sluiten van de inschrijving.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.