OsirisOsiris3.1 Studievolg: Voorbereiden onderwijsperiode11. Bouwen van examenprogramma'sHoe kan in een examenprogramma de keuze ruimte worden ingericht? (Inclusief verplichte en vrije keuze)

Hoe kan in een examenprogramma de keuze ruimte worden ingericht? (Inclusief verplichte en vrije keuze)

Doel: In het examenprogramma zijn alle cursussen opgenomen die een student succesvol moet afronden voor een diploma (propedeuse, bachelor, master of associate degree). Een keuzeruimte kan opgenomen worden als apart examenonderdeel van het type 'keuze' of 'verplichte keuze'.

Voor wie: deze werkinstructie is bedoeld voor medewerkers die examenprogramma's bouwen in opdracht van een opleiding.  

Ga naar: Onderwijs > Examenprogramma

Ga naar: Onderwijs > Examenprogramma
  1. Zoek het juiste examenprogramma
  2. Klik door naar de details van het examenprogramma
  3. Voordat je een definitief examenprogramma gaat aanpassen, moet deze eerst worden gede-vaststeld door de hiervoor verantwoordelijk medewerker.

OSIRIS geeft een waarschuwing als er studenten gekoppeld zijn aan het examenprogramma. Deze waarschuwing mag je negeren.

(Verplichte) keuze

(Verplichte) keuze

Een examenonderdeel van het type "verplichte keuze" wordt gevuld met cursussen (bij onderwijsprogramma). De student dient te voldoen aan het minimum aantal punten van het examenonderdeel en daarvoor te kiezen uit een specifieke groep cursussen.

Een examenonderdeel van het type "keuze" wordt niet gevuld met cursussen (bij onderwijsprogramma). Het staat de student vrij om een keuzecursus op die plek in zijn studievoortgangsoverzicht te kiezen

  1. Zoek het examenprogramma waaraan het examenonderdeel van het type verplichte keuze moet worden toegevoegd en ga naar "Examenonderdelen"
  2. Klik op het groene plusje om een examenonderdeel toe te voegen

Het volgende scherm opent:

Het volgende scherm opent:
  1. Geef het onderdeel in waar de verplichte keuze onder valt (in de figuur is dit al gebeurd, de gegevens zijn in dit geval al opgeslagen)
  2. Geef het bovenliggende onderdeel in (idem)
  3. Geef bij "type" aan of het om een "verplichte keuze" gaat of om een "keuze"
  4. Klik op [Opslaan]
  5. Ga naar "onderwijsprogramma" om het verplichte keuze onderdeel te vullen met de cursussen waaruit een keuze gemaakt moet worden

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.