OsirisOsiris3.1 Studievolg: Voorbereiden onderwijsperiode11. Bouwen van examenprogramma'sHoe wordt in een examenprogramma de profileringsruimte ingericht?

Hoe wordt in een examenprogramma de profileringsruimte ingericht?

Doel: In het examenprogramma zijn alle cursussen opgenomen die een student succesvol moet afronden voor een diploma. (propedeuse, bachelor, master of associate degree). De profileringsruimte kan opgenomen worden als apart examenonderdeel van het type Profileringsruimte.

Voor wie: deze werkinstructie is bedoeld voor medewerkers die examenprogramma's bouwen in opdracht van een opleiding.  

Ga naar: Onderwijs > Examenprogramma

Ga naar: Onderwijs > Examenprogramma
  1. Zoek het juiste examenprogramma
  2. Klik door naar de details van het examenprogramma

Let op: Je kunt alleen een niet vastgesteld examenprogramma aanpassen.

In het tabblad examenonderdelen kun je een examenonderdeel toevoegen van het type profileringruimte. Zie hiervoor de werkinstructie "hoe bouw je een nieuw examenprogramma" Bij het Onderwijsprogramma van het examenonderdeel van het type profileringruimte kan aangegeven worden waarmee de profilering (bij voorkeur) gevuld mag worden. Voor de profilering is in principe vooraf goedkeuring nodig van de examencommissie. Het is ook mogelijk om in het bachelor examenprogramma van de student in het tabblad profilering een bepaalde groep minors of cursussen op te nemen, waarvoor geen goedkeuring vereist is. Op het studievoortgangsoverzicht van de student en in het overzicht "statusoverzicht goedkeuren" komt "vooraf goedgekeurd" te staan.

Ga naar: tabblad profilering

Ga naar: tabblad profilering
  1. Kies het tabblad profilering
  2. Klik op het (dubbele) groene plusje, er wordt een nieuwe rij toegevoegd. Selecteer de minor(s) waarvoor geen goedkeuring vereist is. LET OP!! Als zowel de minor als de minor cursussen op 'goedgekeurd' staan, dan worden de totale ECTS niet berekend. De cursussen moeten dan op 'aangevraagd' staan.
  3. Klik op het (dubbele) groene plusje, er wordt een nieuwe rij toegevoegd. selecteer de cursus(sen) waarvoor geen goedkeuring vereist is
  4. Kies [Opslaan]

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.