Hoe exporteer en importeer je een examenprogramma

Doel: Een in een testomgeving gebouwd examenprogramma exporteren. Vervolgens kun je het examenprogramma in de productie omgeving importeren voor definitief gebruik.

Voor wie: deze werkinstructie is bedoeld voor medewerkers die examenprogramma's bouwen in opdracht van een opleiding.

Exporteren

Exporteren

Ga naar Onderwijs > Examenprogramma. Zoek het examenprogramma dat je wilt exporteren. Via de knop [Acties] kun je kiezen voor 'Exporteer examenprogramma'. Via deze actie wordt op basis van het geselecteerde examenprogramma een xml-bestand aangemaakt met daarin de inhoud van het examenprogramma. De actie wordt zonder bevestiging uitgevoerd en een XML-bestand zal gegenereerd worden. Het opslaan van dit bestand zal via de webbrowser lopen. Of er om de locatie wordt gevraagd, is afhankelijk van de instellingen van de webbrowser.  Vaak is het bestand terug te vinden bij je downloads.

Importeren

Importeren

Ga naar Onderwijs > Examenprogramma. Via de knop [Acties] kies je voor 'Importeer examenprogramma'. Kies het programma dat je wilt importeren. Alle gegevens zullen vanuit het betreffende XML-bestand geimporteerd worden. Indien het examenprogramma al aanwezig is, zal  hiervan een foutmelding worden gegeven. Het oude programma zal dan eerst verwijderd moeten worden.  

Let op: deze functionaliteit maakt geen nieuwe cursussen aan. Alle cursussen van het geexporteerde examenprogramma moeten ook bestaan in de omgeving waarnaar je importeert.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.