OsirisOsiris3.2 Studievolg: Leveren onderwijs7. Inschrijven op tentamens door student of backoffice medewerkerHoe kunnen toetsinschrijvingen worden verwijderd? (individueel en groepsgewijs)

Hoe kunnen toetsinschrijvingen worden verwijderd? (individueel en groepsgewijs)

Doel: Wanneer een  toetsinschrijving ten onrechte is gedaan, kan deze worden verwijderd. Dit kan individueel - per student, of groepsgewijs - per toets.

Voor wie: Deze werkinstructie is bedoeld voor gebruikers die gerechtigd zijn om toestinschrijvingen te muteren.

1: Toetsinschrijving verwijderen Individueel

Gebruik deze methode indien de inschrijving van één of slechts weinige studenten moet worden verwijderd. Je voert dit uit via het detailscherm van de student.

Ga naar: > Student > Studentgegevens >  Zoek student > Selecteer student > Inschrijven onderwijs > Cursussen en Toetsen.

Ga naar: > Student > Studentgegevens >  Zoek student > Selecteer student > Inschrijven onderwijs > Cursussen en Toetsen.

Je kunt een toets alleen verwijderen als er geen resultaat voor deze toets is ingevoerd. Is dit wel het geval, dan zal het resultaat eerst moeten worden verwijderd. Zie hiervoor de werkinstructie "hoe kunnen resultaten worden verwijderd"

  1. Kies de cursus waarvan je de toetsinschrijving wilt verwijderen
  2. Kies de toetsinschrijving die je wilt verwijderen.
  3. Klik op de [knop met het zwarte rondje met het witte maalteken] erin om de toets te verwijderen en klik op [Opslaan].

2: Toetsinschrijving(en) verwijderen groepsgewijs

Gebruik deze methode indien er meerdere inschrijvingen moeten worden verwijderd én indien deze inschrijvingen gerelateerd zijn aan dezelfde toets of aan slechts enkele toetsen. Je doet dit via het scherm "Inschrijven onderwijs, Toets".

Ga naar: Student > Inschrijven onderwijs > Toets.

Ga naar: Student > Inschrijven onderwijs > Toets.

Geef in het zoekscherm de cursus of cursussen aan, waarvoor de toetsinschrijvingen dienen te worden verwijderd. Je komt in het bovenstaande scherm. Je kunt op twee manieren studenten selecteren voor uitschrijving:

  1. Klik op het enkele plus icoon om studenten één voor één te selecteren. In dit geval voer je het studentnummer in. Deze werkwijze is geschikt indien je een lijst met enkele willekeurige studenten hebt.
  2. Klik op het dubbele plus icoon om studenten via enkele criteria te selecteren, zoals bijv. 'alle ingeschreven studenten op de cursus'.

Tip: Indien het meerdere cursussen betreft, werkt het efficiënt om deze direct vanuit het zoekscherm nauwkeurig te selecteren. Hierdoor kun je binnen hetzelfde scherm blijven om de toetsen van andere cursussen te bewerken (via het pijltje rechtsbovenaan).

Selecteer de studenten waarvoor de inschrijving moet worden weggehaald.

Selecteer de studenten waarvoor de inschrijving moet worden weggehaald.

In het scherm dat volgt na het klikken op het dubbele plus icoon, maak je een selectie (voorbeeld: alle ingeschreven studenten op deze cursus)

  1. Vul de cursusnaam, het collegejaar, het aanvangsblok en voltijd/deeltijd in.
  2. Indien niet iedereen moet worden geselecteerd, de-selecteer deze dan, gebruik hiervoor Ctrl + klik.
  3. Kies nu voor [Voeg toe]. De selectie wordt toegevoegd aan de lijst.

Schrijf de studenten uit op de toets.

Schrijf de studenten uit op de toets.

Ook nadat de selectie op het scherm staat kan de lijst nog aangepast worden (toevoegen zowel als weghalen, individueel zowel als groepsgewijs). Om uit te schrijven ga je als volgt tewerk:

  1. Zorg dat alle uit te schrijven studenten zijn geselecteerd, anders worden zij niet uitgeschreven.
  2. Klik op [Uitschrijven] om de lijst met geselecteerde studenten op de toets uit te schrijven.
  3. Controleer het mutatieverslag op eventuele fouten. Eventueel is bij [Overzicht inschrijvingen] ook te controleren wat het resultaat is van deze actie.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.