Hoe wordt een propedeuse certificaat geprint?

Doel: Het afdrukken van het propedeuse getuigschrift.

Voor wie: key-users en medewerkers back-office

LET OP!!!

  • Er wordt pas een getuigschrift uitgedraaid als het veld 'Blokkade reden' bij de student niet gevuld is. In het selectiesscherm voor dit rapport staat het veld dan ook default op 'is leeg'. Als er geen getuigschrift wordt uitgedraaid en de reden is een blokkade bij de student dan eerst overleg met de key-user van studentoffice!!!
  • Het getuigschrift wordt afgedrukt op speciaal papier. Hierbij is het van belang om de juiste printerinstellingen te gebruiken. Deze staan aan het eind van deze instructie weergegeven.
  • Op het getuigschrift wordt een uniek afdruknummer afgedrukt. Hierdoor kun je het getuigschrift slechts 1x uitprinten.

 

Afdrukken getuigschrift via: Student > Rapporten > Examens en diploma's

1: Afdrukken diploma's via: Student > Rapporten > Examens en diploma's
  1. Kies voor "Bul" (9.3.30)

Zoek student of studentgroep

  1. Voer de student of studentgroep in waarvoor je het getuigschrift wilt uitdraaien.
  2. Vul bij "Examentype" D in. Het veld "Examen geregistreerd" staat standaard op Ja.
  3. Kies "Rapport" Getuigschrift D met afdruknummer. Het wordt aangeraden om eerst concept getuigschriften uit te draaien, omdat getuigschriften met afdruknummer slechts 1x uitgevoerd kunnen worden. Bij het veld "Rapport" kun je kiezen voor Getuigschrift concept.
  4. Hier kun je de sorteervolgorde aanpassen.
  5. Klik [Uitvoeren].

Let op!

  • Sluit het document dat uit Osirs komt niet. Je kunt het diploma met afdruknummer maar 1 keer uit Osiris halen, klik je vervolgens het document weg dan is dit niet opnieuw uit te voeren.

Controleren afdruknummer

Ga naar Student - Examens (menu 2.1.45). Hier is het afdruknummer van het getuigschrift vastgelegd.

Misprints

Heb je een misprint, lever deze dan in bij CFA. Zij kunnen in Osiris het afgegeven afdruknummer 'vernietigen' waardoor het mogelijk wordt een nieuw getuigschrift met nieuw uniek afdruknummer uit te printen. Bij een 'digitale misprint' (foutieve selectie of document weggeklikt voordat er geprint is) contact opnemen met de Keyuser van CFA .

Juiste printerinstellingen

Om het propedeuse getuigschrift goed af te drukken op het speciale papier is het van belang om de juiste printerinstellingen te hanteren. Let vooral op dat 'Actual size' en 'Choose paper source by PDF page size' zijn aangevinkt en dat het dubbelzijdig printen is uitgevinkt.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.