OsirisOsirisProcessen / ProcessesAanmeldINT Student Office: Handmatig opstarten Osiris AMM - internationale aanmelders

INT Student Office: Handmatig opstarten Osiris AMM - internationale aanmelders

Doel: het handmatig koppelen van een Osiris AMM proces aan internationale aanmelders in het geval het proces niet automatisch is opgestart.

In het geval een aanmelder met de instellingsstatus BU / NA / ND enkel een Nederlandse vooropleiding ingeeft of een Colloquiem Doctum in Studielink dan wordt er niet automatisch een aanmeldregel voor deze aanmelder opgestart. Een aanmeldregel start namelijk alleen op in het geval er minimaal 1 buitenlandse vooropleiding opgegeven is.

Voor wie: Back office Student Office

Zet in Osiris Back-office onderstaande selectie klaar:

1. Ga naar Student > Studentgegevens
2. Voeg via 'Uitgebreid zoeken' de velden toe zoals getoond in bovenstaande selectie
3. Klik op 'Beheer' > 'Opslaan als' en geef de selectie de naam 'Process AMM niet opgestart per CROHO / Opleiding & Proces'
4. Roep vervolgens studenten op door te klikken op 'Zoeken'

Je krijgt nu aanmelders omhoog waarvoor nog geen proces is opgestart. Let op: de geel gemarkeerde velden zijn variabel. Zie hieronder de bestaande processen en de bijbehorende opleidingen. Het is de bedoeling dat per proces en per opleidingsregel gezocht wordt of er aanmelders zijn waarvoor het proces niet is opgestart.

Een Osiris AMM proces koppelen aan een internationale aanmelder:

Als je uit één van bovenstaande selecties een aanmelder naar boven krijgt waarvoor geen Aanmeldproces is opgestart kun je daar meteen het juiste proces wel voor opstarten. Zie onderstaande screenshot hoe dit aan te pakken:

Ga naar 'Student' > 'Aanmelden opleiding' > 'Starten aanmeldingen'

1. Vul het studentnummer in waarvoor je een proces wil opstarten

2. Klik op 'Zoeken'

3. Klik op de knop 'Actie: Starten aanmeldingen' > het pop-up scherm 'Start aanmeldingen' komt in je scherm.

4. Kies via de zoekfilter het juiste proces behorend bij de opleiding (om welke opleiding het gaat is te zien bij de rode pijl) en klik op 'Ok'

5. Klik op 'Aanmeldingen starten'

 

Als je deze aanmelder nogmaals oproept in Osiris dan kun je onder 'Aanmeldingen' zien dat er nu wel een proces is opgestart voor deze specifieke opleiding. Let op: om te weten welk proces je op moet starten bij welke opleiding is bovenstaand overzicht te gebruiken.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.