OsirisOsiris3.1 Studievolg: Voorbereiden onderwijsperiode9. Bouwen van cursussenHoe wordt vastgelegd in welke periode (blok) de cursus (inclusief de werkvormen en de toetsen) wordt aangeboden?

Hoe wordt vastgelegd in welke periode (blok) de cursus (inclusief de werkvormen en de toetsen) wordt aangeboden?

Doel: Vastleggen in welke periode een cursus begint en in welke periode de verschillende werkvormen en de toetsen van deze cursus plaatsvinden.

Voor wie: Iedereen die gegevens van cursussen mag vastleggen of aanpassen, bijvoorbeeld  key-users.

Eis: allereerst moet het onderdeel "Toetsen"  zijn ingericht.

Ga naar: Onderwijs > Cursus > Aanbod  

Ga naar: Onderwijs > Cursus > Aanbod  

Selecteer de gewenste cursus en ga naar het detailscherm van de cursus. Het vastleggen van de periode kan ook als de cursus de status "definitief" heeft.

  1. Ga naar het tabblad:  'Cursus - Blokken'
  2. Voeg een nieuwe regel (aanvangsblok) toe via het plus-icoontje. Indien je meerdere aanvangsblokken tegelijk wilt invoeren, klik je op het dubbele plus-icoontje.
  3. Vul het aanvangsblok van de cursus in. Geef aan of het aanvangsblok geldt voor een voltijds of deeltijds cursus. Default staat hier voltijd. Als de cursus voor meerdere onderwijsvormen (voltijd/deeltijd) aangeboden wordt, leg dan voor elke onderwijsvorm een regel met aanvangsblok vast. Als er meer aanvangsmomenten zijn, leg dan meerdere regels met aanvangsblokken vast.
  4. Vul evt. de opmerkingenvelden in. Deze velden zijn voor de onderwijscatalogus. Aantekening intern wordt niet in de onderwijscatalogus getoond, dit is enkel voor intern gebruik.
  5. Klik op [Opslaan]
  6. Geef per aanvangsblok aan hoe vaak de betreffende toets(en) in elk blok aangeboden wordt/worden.
  7. Leg de gegevens vast met [Opslaan] .

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.