OsirisOsirisOsiris DocentNotities en acties invoeren bij een studentNotities en afspraken vastleggen bij een student

Notities en afspraken vastleggen bij een student

In deze instructie wordt getoond hoe notities en afspraken vast te leggen bij een student inclusief de vertrouwelijkheid daarvan.

Ga naar: > Student > Notities

Zoek via het menu "student" eerst een student op. Ga vervolgens naar het profiel van die student zoals zichtbaar in het screenshot hierboven.

  1.  Klik op "notities"
  2. Selecteer [ Nieuwe Notitie ]

Scherm Notitie details

  1. Selecteer het type notitie. Ben je een coach, stage coach, afstudeer coach etc., kies dan voor type coaching. Verder is er o.a. ook een speciaal notitie type voor de examencommissie en voor het decanaat.
  2. Selecteer de juiste opleiding.
  3. Selecteer een hoofdonderwerp (dit is verplicht) en desgewenst een subonderwerp. Het is mogelijk om een standaard onderwerp in te stellen, zie Standaard het type voor notities instellen.
  4. Wanneer je een type notitie "coaching" hebt gekozen en je wil graag een notitie aanmaken welke je zichtbaar kan maken voor alle coaches binnen de opleiding van de student, kies hier dan altijd voor het formulier "coaching" en vul het formulier in. Vink daarna de juiste medewerkergroep aan voor het daadwerkelijk delen van de notitie (stap 7). Als je er niet voor kiest om de notitie met alle coaches te delen en dus geen gebruik maakt van het formulier, ga dan door met stap 5 en type de inhoud van je notitie.
  5. Hier komt de inhoud van de notitie en onder de inhoud is er eventueel nog mogelijkheid voor het typen van een beslissing.
  6. Hier geef je aan of de inhoud en/of beslissing zichtbaar mag zijn voor de student. Hier worden de standaard de instellingen overgenomen die je hebt ingesteld. Maar ook dit is per notitie aan te passen. Wanneer "inhoud zichtbaar voor student"  aan staat, ontvangt de student een automatische notificatie per mail, zodra de notitie is aangemaakt en opgeslagen.
  7. Hier vink je aan met welke medewerkersgroepen de notitie gedeeld mag worden.
  8. Hier kun je een bijlage toevoegen. Wanneer je een notitie hebt gemaakt voor de student, kan de student zelf ook bijlagen toevoegen aan de notitie.
  9. Het is mogelijk om een deadline voor de notitie op te geven (zie handleiding "actiepunten" om te zien wat er wordt bedoeld met een deadline).
  10. Klik op [Opslaan] om de notitie vast te leggen.

Om te controleren met wie de notitie gedeeld wordt, klik op het i-tje naast "Notitie wordt gedeeld met". Er verschijnt een pop-up met daarin de medewerkergroepen en of begeleidersrollen waarmee de notitie gedeeld wordt. Per groep of rol kun je de betreffende medewerker(s) laten tonen door op het pijltje ervoor te klikken.

Overzicht notities en actiepunten

Wanneer je gaat naar: Student > Notities kom je in bovenstaand scherm.
Hier krijg je een overzicht te zien van alle notities (waarvoor jij geautoriseerd bent) van die student.

1. In bovenstaand overzicht zie je rechtsboven dat er een deadline is ingevoerd voor deze notitie. Dus wanneer er een deadline is ingevoerd kan je dit hieraan zien.
   Rood -> de deadline is verstreken
   Oranje -> de deadline is binnen 5 dagen
   Groen -> de deadline is over meer dan 5 dagen
Zodra er een deadline in een notitie wordt ingevoerd, blijft deze ook zichtbaar in je actiepunten in je startscherm van Osiris. Zie het screenshot hieronder voor een voorbeeld.
Je krijgt geen notificatie van deze deadline en er is geen koppeling met je outlook. Dit is dus alleen zichtbaar in je dashboard van Osiris.

Klik op [ 1 ] om naar het Openstaande actiepunt te gaan.
Je wordt dan automatisch doorgeleid naar de notitie met het openstaande actiepunt.
Zie een screenshot van het scherm hieronder.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.