OsirisOsirisOsiris DocentResultaten verwerkenInvoeren van toetsresultaten per cursus

Invoeren van toetsresultaten per cursus

In deze instructie wordt getoond hoe resultaten moeten worden ingevoerd. Dit kan direct in Osiris maar ook dmv inlezen van een bestand. Zie hiervoor Invoeren van toetsresultaten dmv inlezen bestand.

Ga naar menu Resultaat

Ga naar menu Resultaat
  1. Ga naar het menu [Resultaat]

Selecteer de toets

BUAS@Work - Desktop Viewer
  1. Vul het juiste collegejaar in en voer de cursuscode (of een deel ervan) in. Indien nodig kun je nog specifieker zoeken door meer informatie over de cursus en of toets in te vullen.
  2. Druk op enter of kies voor [zoeken]. De cursussen die voldoen aan je zoekwensen verschijnen op je scherm. Indien je geen specifieke kenmerken hebt ingevuld zie je een overzicht met alle cursussen waarvoor je geautoriseerd bent. Ieder toetsonderdeel en gelegenheid is apart te selecteren.
  3. In het kader staat aangegeven voor hoeveel studenten nog geen resultaat is vastgelegd, hoeveel resultaten zijn opgeslagen, maar nog niet ondertekend (wacht op afhandeling) en hoeveel studenten al een definitief resultaat in Osiris hebben staan (afgehandeld).
  4. Klik nu op de cursus met de betreffende toets en blok waarvoor je resultaten wilt invoeren.
  5. Binnen de cursus zijn de toetsen te sorteren op toetsdatum (aflopend of oplopend).
  6. Wanneer je dit aanvinkt kun je ook de resultaten inzien van je collega docenten welke gekoppeld zijn aan dezelfde cursus.

Toetsresultaten invoeren individueel

Toetsresultaten invoeren

Je ziet nu alle studenten die ingeschreven zijn voor de betreffende toets.

  1. In deze kolom is het mogelijk op de ingeschreven studenten een selectie toe te passen: ook per studentgroep (klas) of per student. Bij het veld 'Toon alleen studenten met' kan gekozen worden om studenten zonder eerder resultaat of studenten met eerder resultaat te tonen.
  2. Voer nu de resultaten in per student. Osiris herkent cijfers met punten en met komma’s. Cijfers worden opgeslagen met komma’s. Ook GK's worden hier ingevoerd. Als je op het vergrootglas klikt opent er een scherm met de mogelijkheden voor deze betreffende toets en de betekenis van de afkortingen.
  3. Afhankelijk van de instelling in Osiris is het veld 'Toetsdatum' wel of niet gevuld met de datum waarop de toets is afgenomen. Is het veld al automatisch gevuld met de toetsdatum dan kan deze niet worden aangepast. Is dit veld leeg, dan kun je hier de toetsdatum zelf invullen (graag als toetsdatum bij opdrachten de datum van inleveren hanteren en bij mondelingen de datum waarop het mondeling is afgenomen). Deze datum wordt bij het invoeren van de resultaten bij de volgende studenten overgenomen.
  4. Indien het een cursus betreft waarbij de credits mogelijk in het buitenland zijn gehaald, moet dit veld gevuld worden met het betreffende land. De optie [Toon details] staat bij deze cursussen standaard aangevinkt.
  5. Klik als je klaar bent met invoeren op  [Opslaan]. Klik tussendoor ook op ‘opslaan’! Indien je dit niet doet, worden de resultaten niet opgeslagen.
  6. Indien je alle resultaten wilt wissen, kies dan bij [ACTIES] voor 'wis resultaten'.
  7. Indien je hetzelfde resultaat voor meerdere studenten tegelijkertijd wilt invoeren kies je voor [Maak selectie]. In de volgende stap wordt uitgelegd hoe dit precies werkt.
  8. Om de resultaten direct vast te stellen kies je voor [Ondertekenen]. Is de inzage nog niet geweest, onderteken het resultaat dan nog niet meteen.  Indien het resultaat gewijzigd moet worden, kan dit alleen via Osiris backoffice met toestemming van de Examencommissie.

De instructie voor het inlezen van resultaten door middel van een bestand is hier te vinden: Invoeren van toetsresultaten dmv inlezen bestand

Hetzelfde toetsresultaat invoeren voor meerdere studenten tegelijkertijd

Toetsresultaat meerdere studenten
  1. Klik op [Maak selectie]. Zodra je hierop hebt geklikt, veranderd dit in [Verberg selectie].
  2. Vink de studenten aan waarvoor je hetzelfde resultaat wilt invoeren.
  3. Klik op [Acties] en kies voor 'Toekennen resultaat'.
  4. Voer nu het resultaat in voor de studenten. Osiris herkent cijfers met punten en met komma’s. Cijfers worden opgeslagen met komma’s. Ook GK's worden hier ingevoerd.
  5. Afhankelijk van de instelling in Osiris is het veld 'Vul toetsdatum met de volgende waarde' wel of niet gevuld met de datum waarop de toets is afgenomen. Is dit veld leeg, dan kun je hier de toetsdatum zelf invullen (graag als toetsdatum bij opdrachten de datum van inleveren hanteren en bij mondelingen de datum waarop het mondeling is afgenomen). Deze datum wordt bij het invoeren van de resultaten bij de student meegenomen. Is het veld al automatisch gevuld met de toetsdatum dan kan deze niet worden aangepast.
  6. Klik als je klaar bent met invoeren op  [Toekennen]. De resultaten worden automatisch opgeslagen.
  7. Om de resultaten direct vast te stellen kies je voor [Ondertekenen]. Is de inzage nog niet geweest, onderteken het resultaat dan nog niet meteen. Indien het resultaat gewijzigd moet worden, kan dit alleen via Osiris backoffice met toestemming van de Examencommissie.

    Indien het een cursus betreft waarbij de credits mogelijk in het buitenland zijn gehaald, is moet dit veld gevuld worden. Het gelijktijdig invoeren van hetzelfde resultaat voor meerdere studenten is nu niet mogelijk.  

Resultaten Ondertekenen

Resultaten Ondertekenen

In dit scherm zie je de resultaten die je elektronisch gaat ondertekenen. Controleer nogmaals de ingevulde resultaten en toestdata. Het is ook mogelijk om studenten te selecteren in de concept resultaten lijst en alleen voor die studenten het resultaat alvast vast te stellen. De rest blijft dan nog in concept en wacht op afhandeling.

  1. Klik op [Elektronisch ondertekenen] en vul de gevraagde gegevens voor autenticatie in.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.