OsirisOsiris3.2 Studievolg: Leveren onderwijs20. Registreren van resultaten en klaarzetten voor ondertekeningHoe registreer je bij BUas cursussen dat de ECTS in het buitenland kunnen worden behaald?

Hoe registreer je bij BUas cursussen dat de ECTS in het buitenland kunnen worden behaald?

Doel: Internationalisering is een van de speerpunten in de BUas strategie. Een onderdeel daarvan is het behalen van ECTS in het buitenland. In deze instructie wordt uitgelegd hoe je kunt registreren dat ECTS van BUas cursussen uit het examenprogramma in het buitenland zijn behaald en hoe je hier een rapportage van kunt uitdraaien. Voor het registreren van exchange, externe minor en double degree gebruik je 'Bijvak Elders', zie hiervoor de instructie Hoe registreer je cijfers behaald tijdens Exchange o.b.v. Transcript of Records (met 'Bijvak elders') bij een student?

Voor wie: Medewerkers die het cursusaanbod in Osiris aanmaken en mogen aanpassen.

Ga naar: 1.1 Cursus - Zoek

Ga naar: 1.1 Cursus - Zoek

Op cursus niveau kun je aangeven of bij het vastleggen van resultaten een extra veld getoond moet worden om het land te registreren waar de ECTS behaald zijn.

Zoek de cursus op via Onderwijs > Cursus > Aanbod.

Detailscherm cursus

Detailscherm cursus

In het eerste detailscherm van de cursus zie je het veld "Aangeven in welk land de punten behaald zijn?". Dit veld staat standaard op "Nee". Andere opties zijn: "Optioneel" en "Verplicht". Aanpassen van deze keuze kan ook wanneer de cursus de status 'definitief' heeft. Zijn er al resultaten geregistreerd voor deze cursus, dan blijven die ongewijzigd (bij het opslaan krijg je een waarschuwing).

  • Bij de keuze "Optioneel" wordt bij het invoeren van de toetsresultaten een extra veld getoond waarin het land waar de ECTS zijn behaald geregistreerd kan worden. Het veld is in deze situatie niet verplicht en kan leeg gelaten worden.
  • Bij de keuze "Verplicht" wordt het extra veld ook getoond bij het invoeren van de toetsresultaten en is invulling verplicht.

Kies bij stage en afstuderen de optie "Verplicht", zodat er altijd een land geregistreerd moet worden bij het invoeren van het resultaat. In de keuzelijst van landen is 'Nederland' ook een optie.

Kies bij vakken die standaard in het buitenland plaatsvinden ook de optie "Verplicht". Denk bijvoorbeeld aan een fieldtrip.

Kies bij vakken die individueel in het buitenland gevolgd kunnen worden de optie "Optioneel". 

Wil je bij een definitief resultaat alsnog het land registreren, kan dit door het resultaat te devaststellen, het land te registreren en vervolgens het resultaat weer te ondertekenen en vast te stellen.

Veld 'Behaald in land' bij invoeren toetsresultaten via Backoffice

Veld 'Behaald in land' bij invoeren toetsresultaten via Backoffice

Wanneer je toetsresultaten via Osiris Basis (Backoffice) invoert, zie je het veld "Behaald in land" onderin het scherm (alleen wanneer bij de cursus bij "Aangeven in welk land de punten behaald zijn?" "Optioneel" of "Verplicht" is gekozen). Voor het invullen kun je kiezen uit een lijst met waarden.

Veld 'Behaald in land' bij invoeren toetsresultaten via Osiris Docent

Wanneer de docent toetsresultaten invoert staat het veld "Behaald in land" in het detailscherm van het toetsresultaat (alleen wanneer bij de cursus bij "Aangeven in welk land de punten behaald zijn?" "Optioneel" of "Verplicht" is gekozen). Ook hier wordt gekozen uit een lijst met waarden.

  • Het is mogelijk resultaten in te lezen, daarbij kan echter maar 1 landennaam ingevuld worden. Na inlezen kan het land per student desgewenst aangepast worden.
  • Wanneer bijvoorbeeld een fieldtrip meerdere landen betreft, zal het belangrijkste land gekozen moeten worden. Er kan niet meer dan 1 land per toetsresultaat geregistreerd worden.
  • Wanneer een cursus bestaat uit meerdere toetsen, kan per toets een ander land worden vastgelegd.

Rapport "Aantal punten behaald in het buitenland"

Rapport "Aantal punten behaald in het buitenland"

Via Student > Rapporten vind je onder het kopje "Voortgang" het rapport "Aantal punten behaald in het buitenland".

Selectiescherm rapport "Aantal punten behaald in het buitenland"

Selectiescherm rapport "Aantal punten behaald in het buitenland"
  1. Maak hier je selectie om het rapport uit te draaien voor 1 student of voor een studentgroep of op basis van een examenprogramma. Via Uitgebreid zoeken heb je nog meer selectiemogelijkheden.
  2. Je kunt er voor kiezen studenten te tonen op basis van het aantal behaalde punten in het buitenland, bijvoorbeeld alle studenten met 30 of meer ECTS behaald in het buitenland.
  3. Het is mogelijk om de landennamen mee te nemen in de rapportage. Per student staan de ECTS uitgesplitst per land.
  4. Kies hier je afdrukformaat en taal.

Rapport zonder details per land

Rapport met details per land

Alle ECTS van vastgestelde cursussen waarbij een land (niet zijnde Nederland) is geregistreerd worden meegeteld in deze rapportage. Dat betekent:

  • ECTS van cursussen uit alle examenprogramma's van de student, dus bijvoorbeeld propedeuse en post.
  • ECTS van Bijvak Elders.
  • ECTS van Cursussen die in 'Overig' vallen.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.