OsirisOsiris5. Aanmeld - WerkinstructiesAanmeldingen via Studielink (My online Application)NL SKC: Hoe wordt een bachelor met Nederlandse vooropleiding verwerkt door de academies ABEL, FM, TM en ALE?

NL SKC: Hoe wordt een bachelor met Nederlandse vooropleiding verwerkt door de academies ABEL, FM, TM en ALE?

Doel: Het verwerken van de aanmelders met Nederlandse vooropleiding voor de bachelor opleidingen (international) Tourism management, Leisure management, Facility management en de opleidingen van ABEL.

Voor wie: Medewerkers van de opleidingen

Hoe zet ik een nieuw dashboard en de bijbehorende selectie klaar voor een overzicht van de Nederlandse aanmelders?

1. Ga naar menu 2.3.08 Dashboard aanmeldingen

2. Klik op "Nieuw dashboard"

3. Selecteer de items onder 'student', 'aanmelding' en 'proces' zoals weergegeven in de afbeelding onder "3" en klik op het groene pijltje naar rechts. Hierna zullen de geselecteerde items in het rechterscherm verschijnen. Dit is maar een voorbeeld. Je kunt zelf ook iets toevoegen of weghalen wat voor jou relevant/niet relevant is.

- Student / Studentnummer

- Student / Achternaam

- Student / Voorvoegsels

- Student / Roepnaam

- Student / Mobiel nummer

- Student / Voertaal

- Student - Aanmelding / Proces

- Student - Aanmelding / Opleiding

- Student - Aanmelding / Croho

- Student - Aanmelding / Status

- Klik op het + bij Proces - NL BACH SKC 2425 - NL Bachelor SKC met Nederlandse vooropleiding 2425

Voeg bijv. onderstaande toe:

- Assessment/SKC academy / RISICOPROFIEL - Uitslag vragen MOA- Proces - NL BACH SKC 2425

- STUDENT_VRAGEN / S_MATCH_JA (deze kiezen als je in dit overzicht ook wilt zien wie al eerder op matchingsdag is geweest)

- STUDENT_VRAGEN / S_MATCH_DAY (+betreffende academie)

- STUDENT_VRAGEN / S_PROEFSTU_ (+betreffende academie)

4. Klik op Opslaan en voer de naam in zoals je het dashboard wilt noemen, bijvoorbeeld "Dashboard SKC 2425" > en klik op Opslaan.

Je hebt nu het dashboard klaargezet en opgeslagen. Deze kun je vanaf nu altijd raadplegen. Een Dashboard (rangschikking en keuze kolommen) gebruik je altijd in combinatie met een selectie (van welke studenten wil je deze informatie zien).

1. Selecteer vervolgens het dashboard wat je zojuist hebt opgeslagen.

Vervolgens ga je de selectie klaarzetten.

2. Klik op "loepje" en vul de items zoals hieronder weergegeven:

  - Proces = NL BACH SKC 2425

3. Status <> G (zodat je geannuleerde aanmeldingen uitsluit) of
   Status = I (ingediend), B (in behandeling) of N (nog niets gedaan)

4. Klik op Zoeken

4. Klik op BEHEER > Opslaan als en geef de selectie een naam, bijvoorbeeld "Output SKC NL aanmelders" en Klik op Opslaan.

Je hebt nu je dashboard klaar gezet en de selectie die je hierbij kunt gebruiken. Let op: om een selectie te selecteren dien je altijd eerst het dashboard te hebben geselecteerd. Met deze selectie zul je altijd de aanmelders naar boven halen waarvan je de resultaten kunt vullen.

Hoe zie je welke aanmelders voor jouw academie hebben aangegeven een vrijstelling te willen omdat ze bijv. vorig jaar al geweest zijn en hoe verwerk je die?

1. Ga naar het veld 2301

2. Klik de bak "Openstaand" open

3. Kies de "werkvoorraadbak" die je wilt bekijken in het proces: "NL Bachelor SKC met Nederlandse vooropleiding 2425" door op het plusje te klikken. Ga staan op de regel "Ingevuld - beoordelen vrijstelling". (hier zit geen mededeling aan vast)

4. Aan de rechterkant van je scherm zie je de namen van de aanmelders die deze status hebben. Deze aanmelders mogen beoordeeld worden of ze inderdaad een vrijstelling hebben ontvangen.

Let op! Voor elke vrijstelling zullen aanmelders toch naar 'My Online Application' moeten gaan om het daar aan te geven.

Hoe verwerk je na goedkeuring de vrijstelling bij een aanmelder?

1. Ga bij de aanmelder naar het gedeelte "SKC advies" in zijn/haar aanmeldregel

2. Vul bij "Datum SKC" de datum in waarop hij/zij het jaar daarvoor geweest is

3. Vul bij "Advies SKC" de optie "Vrijstelling" in

4. Klik op "opslaan"

Hierna ontvangt de aanmelder automatisch de mededeling "Vrijstelling" en een mededeling om hun plek bij ons te bevestigen.

Hoe ga je verder met een aanmelder waarbij de vrijstelling niet wordt gegeven? Dus hoe keur je een gegeven antwoord af?

1. Ga bij de aanmelder naar "Data machtingsday (+betreffende academie)".

2. Klik op het grijze uitroepteken.

3. Klik in het pop-up scherm bij "status" op 'Onvoldoende'.

4. Vul iets in bij "opmerking aan student" waarom je zijn/haar antwoord niet goed vindt. Let op! Wat je daar typt wordt letterlijk overgenomen in de automatisch te verzenden mededeling die naar de aanmelder gaat (verderop zie je de voorbeeldbrief staan).

5. Klik op "OK".

6. Klik op "opslaan"

7. Ga vervolgens naar "Acties" en klik op "Terug naar aanvrager"

Klik bij de pop-up op "Bevestig termijnbewaking". De mededeling "NL-IN-TERUG-AK" wordt nu automatisch verzonden naar de aanmelder. Zij kunnen nu in My Online Application een andere datum uitkiezen.

Hieronder staat het voorbeeld van de mededeling die dan wordt verzonden:

Hoe verwerk je een aanmelder die gekozen heeft voor de optie "Momenteel verblijf ik in het buitenland (ik moet nog een dag kiezen)"?

1. Ga naar het veld 2301

2. Klik de bak "Openstaand" open

3. Kies de "werkvoorraadbak" die je wilt bekijken in het proces: "NL Bachelor SKC met Nederlandse vooropleiding 2425" door op het plusje te klikken. Ga staan op de regel "Ingevuld - maar moet nog een dag kiezen (=buitenland optie)". (ze ontvangen geen mededeling)

4. Aan de rechterkant van je scherm zie je de namen van de aanmelders die deze status hebben. De academie gaat deze aanmelders benaderen om een datum af te spreken.

Hoe wijzig je de optie "Momenteel verblijf ik in het buitenland en kan geen datum kiezen" naar een datum voor de matchingsdag?

Dit kan op twee manieren.

1. De academie keurt het antwoord af (zie hiervoor Hoe ga je verder met een aanmelder waarbij de vrijstelling niet wordt gegeven? Dus hoe keur je een gegeven antwoord af?);

2. De academie wijzigt zelf het antwoord door op het grijze potloodje te klikken (zie hiervoor Hoe wijzig je de datum van de matchingsdag en/of het opgegeven telefoonnummer? wat hier verder onderaan uitgelegd staat).

Zodra er wel een datum voor de matchingsdag gekozen is, zal automatisch de mededeling met de uitnodiging voor de matchingsdag uitgaan.

Hoe vul je het SKC advies verder in na de matchingsdag?

Het SKC advies kan ingevuld worden nadat ze op de matchingsdag geweest zijn.

1. Vul de betreffende datum in.

2. Noteer evt. interne opmerkingen (de student krijgt dit niet te zien).  

3. Bij twijfel of bij afwijzing kun je bij "resultaat proefstuderen" iets neerzetten wat als een nieuwe zin automatisch in die betreffende mededeling over de uitslag wordt toegevoegd. Wordt hier niets ingevuld, komt er gewoon een lege regel in de mededeling te staan, dus de aanmelder ziet niets.

4. Kies bij het "advies SKC" voor Positief, Negatief, Twijfel, Vrijstellling of Niet deelgenomen aan SKC.

5. Sla dit op

6. Deze status wordt automatisch aangepast en daardoor wordt de bijbehorende mededeling verzonden. LET OP hier niet aankomen!! De hoofdstatus van de aanmeldregel komt ook automatisch op "toegekend". Ook hier niet aankomen.

7. De aanmelder krijgt nu ook automatisch een uitnodiging om in My Online Application hun plek bij BUas te accepteren. Het maakt niet uit als de aanmelder hier niet op reageert.

Hoe wijzig je de datum van de matchingsdag en/of het opgegeven telefoonnummer?

Klik op het potloodje zoals hieronder in het screenshot te zien is. Hierna kun je een andere datum kiezen voor de aanmelder, mocht dit nodig zijn. Sla deze wijziging hierna op. Je kunt op die manier ook het telefoonnummer nog wijzigen.

1. Tik hier 2.3.01 in en sluit af met <Enter>.

2. Open de mapjes door op de " plusjes" te klikken.

3. In je werkvoorraad "aankomend" zie je de Rubriek "NL Bachelor SKC met Nederlandse vooropleiding 2324". Onder Assessment / SKC academy is altijd de status "leeg", omdat dit nog geen werk betekent: dit zijn aanmelders met een Studielink aanmelding die in de portal de aanmelding nog niet hebben ingediend.

4. Op het rechter scherm zie je dan ook dat de status van de aanmelder op "Nog niet ingediend" staat.

5. Daarnaast kun je zien dat het in de "blauwe werkbak" ligt, wat altijd betekent dat de aanmelder aan zet is.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.