OsirisOsiris3.1 Studievolg: Voorbereiden onderwijsperiode11. Bouwen van examenprogramma'sProcesstappen Minorenprogramma bouw en voorinschrijven door studenten

Processtappen Minorenprogramma bouw en voorinschrijven door studenten

Doel: Het voorinschrijven op instellingsbrede minoren en opleidingsminoren door studenten faciliteren met OSIRIS Student.

Voor wie: Voor medewerkers van de backoffice die minorenaanbod klaarzetten zodat studenten zich daarna via Osiris Student kunnen voorinschrijven op het minoraanbod

Aanmaken Blok Year voor nieuw collegejaar

Aanmaken Blok Year voor nieuw collegejaar

Ga via Beheer-Referentietabellen-Onderwijs naar menu Blokken en maak Blok Year aan met een nieuwe indeling die voor jouw academie geldt. Vul geen data in bij de regel voor de minor, we maken gebruik van een voorinschrijving en die data worden BUas breed ingericht.

Zorg daarna dat je je cursusaanbod voor je minorenaanbod klaarmaakt. Zie daarvoor de handleiding Werkinstructies Studievolg: 9. Bouwen van cursussen

In de handleiding BUas codering kun je altijd terugzoeken hoe de codering van je cursusaanbod opgebouwd moet zijn. Zie Handleiding codering

In aanloop naar volgend collegejaar is er 1 tijdelijke cursus aangemaakt die voorlopig in het minoraanbod gebruikt kan worden zodat inschrijving op het minoraanbod in maart door kan gaan. Deze cursus kan door alle academies gebruikt worden:

AMINORCOURSE.

Aanmaken examenprogramma's met type examenprogramma Minor

Aanmaken examenprogramma's met type examenprogramma Minor
  1. Hanteer voor de instellingsbrede Minor die je aanmaakt de volgende benaming: Naam: [Naam Minor - instellingsbreed] en bij Naam (Engels): [Naam Minor - institute wide], de codering van de instellingsbrede minor start met een A. Naast een instellingsbrede minor bouwt ook iedere academie een externe minor. De tenaamstelling hiervoor is: Externe Minor [Academieafkorting], de code voor deze minor is als volgt: [X]EXT.XXMINOR (eerste karakter is academieletter, de eerste twee karakters na de punt is het collegejaar waarin de minor geldt).
  2. Een Minor is altijd ter waarde van 30 EC.

In de handleiding BUas codering kun je altijd terugzoeken hoe de codering van je minorprogramma opgebouwd moet zijn. Zie Handleiding codering

In aanloop naar het collegejaar is er een tijdelijk examenonderdeel dat gebruikt kan worden om de minorprogramma's op tijd af te hebben voor inschrijving door studenten plaats gaat vinden:

Het examenonderdeel dat door iedere academie gebruikt kan worden is het examenonderdeel TIJDELIJK. Het examenonderdeel instellen als type verplicht. Daarna het examenonderdeel vullen met de cursussen die erbij horen.

Zie verder de handleiding "Hoe wordt een examenprogramma voor een minor opgezet: Hoe wordt een examenprogramma voor een minor opgezet?

 

Aanmaken Major/minor/master

Aanmaken Major/minor/master

Maak je minoren aan voor het aankomend collegejaar waaraan je je examenprogramma's van het type minor koppelt.

Let op: Zorg ervoor dat je je minoraanbod ieder jaar opschoont (inschrijven via Osiris Student en Zichtbaar in Osiris Student op Nee zetten bij het oudere aanbod).

Kopieer Major/minor/master

Kopieer Major/minor/master

1. Ga naar menu 1.4 en selecteer het minoraanbod van je eigen academie dmv invullen bovenstaande zoekvelden en klik op zoeken.

2. Selecteer door te klikken op het zwarte bolletje met daarin de witte pijl in het rechtermenu de minor die je wilt kopiëren.

Kies bij Acties voor: Kopieer major/minor/master

Kies bij Acties voor: Kopieer major/minor/master

1. Kies bij Acties voor de actie 'Kopieer minor/major/master'.

Voer nieuwe code in en klik op kopieer

Voer nieuwe code in en klik op kopieer

1. Geef nieuwe code op voor je minor en klik op Kopieer.

Klik op terug naar overzicht en geef nieuwe zoekcriteria in waarop je je nieuwe minor terug kunt vinden.

Klik op terug naar overzicht en geef nieuwe zoekcriteria in waarop je je nieuwe minor terug kunt vinden.

1. Pas je zoekcriteria aan en klik op zoeken en je gekopieerde minor verschijnt.

Volg daarna de stappen vanaf het begin van deze werkinstructie en koppel uiteindelijk het juiste examenprogramma weer aan deze minor.

Inschrijvings eigenschappen aanpassen ivm voorinschrijving minor 2e keuze

De onderdelen Voorinschrijving en Wachtlijst moeten op Ja staan ivm voorinschrijving minor 2e keuze. (Zie gele onderdelen)

Onzichtbaar maken oud minoraanbod

Onzichtbaar maken oud minoraanbod
  1. Door de rijen van het oud minoraanbod te selecteren kun je heel snel de bestaande waarden overschrijven.

Kies bij aanmaken minor bij tabblad Startmomenten voor het startmoment: collegejaar (aankomend collegejaar) met aanvangsblok YEAR en startdatum 01-09- AANKOMEND COLLEGEJAAR:

Vergeet niet het min. en max. deelnemers in te voeren, anders werkt de voorinschrijving niet. Het aantal deelnemers staat vermeld in het overzicht dat de Minordesk verspreidt onder de keyusers.

Kies daarna, indien je academiespecifieke minoren aanmaakt bij Ingangseisen-opleidingen de opleidingen van jouw academie:

Kies daarna, indien je academiespecifieke minoren aanmaakt bij Ingangseisen-opleidingen de opleidingen van jouw academie:

Maak een studentgroep aan in verband met versturen mededeling met betrekking tot inschrijven voor minoren

Maak een studentgroep aan in verband met versturen mededeling met betrekking tot inschrijven voor minoren
  1. Zorg ervoor dat je studentgroep zichtbaar is voor faculteit NHTV.
  2. Autoriseer de volgende medewerkers voor deze studentengroep:  Evelien den Besten-Oomen , Tom Konings. 

Dit is nodig omdat de Minordesk de studenten van alle academies een medeling stuurt met betrekking tot inschrijving voor minoren. Daarna de informatie m.b.t. groepnaam e-mailen naar [email protected].

Controle voordat voorinschrijving minoren opent

Voordat de voorinschrijving voor minoren opent moet gecontroleerd worden of alles goed staat. De voorinschrijving start namelijk om 0.00 uur. Wanneer dan niet alle minoren beschikbaar zijn, kunnen studenten niet direct geholpen worden. Doorloop de bijgevoegde checklist om de minoren te controleren.

Staken Minor

1. Wanneer een student is begonnen met een minor en ook al curssussen heeft gehaald voor de minor en besluit te stoppen, dan kun je "gestaakt" op ja zetten. Dit zorgt ervoor dat het minorprogramma niet meer op het SVO van de student blijft staan, maar dat de punten die de studenten al wel gehaald heeft voor die minor in "overig" op het SVO komt te staan.

2. Wanneer een student besluit om later met een andere minor te starten, dan kan de student zich hiervoor zelf niet inschrijven. Dit kan dan alleen backoffice gedaan worden. Let op bij het inschrijven van de minor dat je het vinkje "Maximum aantal inschrijvingen/punten per jaar" dan uitvinkt. zie screenshot hieronder.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.