Hoe maak je een selectie?

Doel: Het selecteren van specifieke gegevens kan op twee verschillende manieren, via het zoekformulier of via standaardselecties. Zowel in de omgeving Onderwijs als Student is deze instructie van toepassing. Is het aantal aangeboden filters in het zoekformulier of standaardselectie niet toereikend, dan kun je via [Uitgebreid zoeken] meerdere filters instellen.

Voor wie: Deze werkinstructie is bedoeld voor gebruikers die gerechtigd zijn om standaardselecties of selecties uit te voeren.

Ga naar: Onderwijs > Cursus > Aanbod (maken van een selectie via het zoekformulier)

Ga naar: Onderwijs > Cursus > Aanbod (maken van een selectie via het zoekformulier)
  1. Ga naar Onderwijs.
  2. Je komt in het tabblad Cursus - Zoek, in de velden: "Cursus", "Beperk cursussen tot", "Collegejaar", "Status" en "Korte naam" voer je je zoektermen in.
  3. In sommige velden kun je gebruik maken van een "List of Values". In dit voorbeeld "Standaardselectie OSIRIS". Bij het selectiefilter "Cursus" is gebruik gemaakt van wildcards.  Een "%" in het begin, eind of op een willekeurige plek in je zoekterm staat voor een willekeurig aantal karakters. Een "_" staat voor precies één willekeurig teken.
  4. Klik op [Zoeken].
  5. In de statusbalk bovenaan, krijg je een melding dat de zoekactie is afgerond, rechts naast het zoekformulier wordt het zoekresultaat getoond. 

PS: Zoek NOOIT met vishaakvelden. Dit geeft bij een volgende selectie een foutmelding die pas opgelost wordt als je de selectie met het vishaakveld verwijderd uit de selectielijst.

Maken van een selectie met behulp van "Uitgebreid zoeken"

Maken van een selectie met behulp van "Uitgebreid zoeken"

In de vorige stap is een selectie gemaakt met de aangeboden velden in de zoekformule. Je kunt ook via [Uitgebreid zoeken] meerdere filters gebruiken voor je selectie. In dit voorbeeld kan je kiezen uit filters voor "Cursus" aanbod, maar je kan ook in het veld "ga naar filter" een andere filter invoeren.

Selecties kunnen worden bewaard, zodat je niet altijd dezelfde handelingen moet uitvoeren. Zie hiervoor de werkinstructie over het bewaren van selecties

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.