OsirisOsiris1. Algemene werkinstructies SelectiesHoe selecteer je een specifieke groep studenten?

Hoe selecteer je een specifieke groep studenten?

Doel: Het halen van specifieke groep studenten uit Osiris. Een eenvoudig voorbeeld is: De studenten die op dit moment ingeschreven staan bij de opleiding Tourism Management.

Voor wie: Deze werkinstructie is bedoeld voor gebruikers die gerechtigd zijn om informatie uit Osiris Back Office te halen.

Ga naar: Student > Student > Studentgegevens

Je bent nu in het studentzoek scherm waar je gebruik kunt maken van:

1. standaardselecties (hier vind je voorgedefinieerde selecties, zoals de selectie met aanmelders of eventueel zelf gemaakte selecties), klik de gewenste selectie aan en klik vervolgens op [Zoeken].

2. Eenvoudige selectiefilters (hier kun je bijvoorbeeld een aantal studentnummers invullen, indien je deze dossier wil inzien) klik vervolgens op [Zoeken].

3. Middels de functie [uitgebreid zoeken] kun je uitgebreidere selecties maken

De functie om uitgebreid te zoeken wordt hieronder verder uitgelegd.

Uitgebreid zoeken

In het scherm hierboven is te zien dat er een groot aantal velden is waarop geselecteerd kan worden. Door in de linkerkkolom (1) een onderwerp te kiezen, veranderen in de rechter kolom (2) de verschillende velden waarop geselecteerd kan worden.

- Via het tabblad Inschrijving opleiding, kun je selecteren op studenten die ingeschreven staan voor een speciefieke opleiding

- Via het tabblad Examen, kun je bijvoorbeeld alle studenten selecteren die een Bachelor diploma hebben behaald in een bepaalde periode.

Door zowel een specifieke opleiding te kiezen en bijvoorbeeld studenten die het Bachelor diploma hebben behaald tussen 01-09-2017 en 31-08-2018 zullen alle studenten getoond worden die ingeschreven staan op deze opleiding en het Bachelor diploma hebben behaald in de gekozen periode.

 

Complexe zoekopdrachten

In sommige gevallen is het niet mogelijk om via bovenstaande wijze de juiste groep studenten in beeld te krijgen. Middels een verfijnde zoekopdracht is dit in sommige gevallen wel mogelijk.

Een eenvoudig voorbeeld hiervan is: Je wilt dat alle eerste jaars studenten getoond worden van een specifieke opleiding maar niet de studenten met het geslacht Man waarvan het geboortejaar kleiner is dan 1996.

In eerste instantie kun je in dit geval eerst alle eerste jaars studenten selecteren en klik op [Zoeken]. Alle eerste jaars worden nu getoond. Klik vervolgens op [Beheer] en [Verfijn zoekresultaat]

 

Vervolgens kun je nu kiezen bij het selectiefilter boven in het scherm of de volgende studenten WEL of juist NIET moeten voldoen aan de volgende zoekopdracht die je gaat invoeren.

Ik wil nu van alle eerste jaars studenten NIET de mannen selecteren met een geboortedatum kleiner dan 1996.

Ik kies voor: Niet voldoen aan de nieuwe selectiefilter en selecteer nu alle studenten met het geslacht Man waarvan de geboortedatum kleiner is dan 1996.

Osiris toont nu alle studenten uit de eerste selectie - de studenten uit de 2e selectie.

 

Kies je voor WEL voldoen aan de nieuwe selectiefilter dan toont Osiris alleen de studenten die aan beide zoekopdrachten voldeden.

 

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.