OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesAanmelden / toelatenHoe wordt een hogerejaarsverzoek verwerkt?

Hoe wordt een hogerejaarsverzoek verwerkt?

Doel: Het verwerken van een verzoek tot inschrijving van studenten die niet in de propedeutische fase willen starten

Voor wie: Administratief medewerkers verantwoordelijk voor inschrijving

Reeds ontvangen verzoeken

Voer je dit proces voor de eerste keer in het collegejaar uit dan kun je beginnen bij stap 3.

1: Controleer in het bestand Overall bestand HI (Excel) of er reeds studententen door de academie op akkoord (of niet akkoord) zijn gezet. Indien er studenten op akkoord (of niet akkoord) zijn gezet zoek je deze student op in Osiris en ga vervolgens naar stap: 1.Ga naar Student >inschrijvingen CROHO. Vervolgens zet je in de kolom status SO de tekst Akkoord verwerkt. Als laatste stap haal je de student uit de groep VERZHI.VOPLG. Als je dit bij alle studenten met akkoord van de academie hebt gedaan vervolg je de stap hieronder (Let op! Het bestand heeft verschillende tabbladen).

2: Open de groep VERZHI.VOPLF en controleer of bij de studenten het hogerejaars verzoek is gewijzigd naar NEE. Indien dit het geval is haal je de student uit de groep VERZHI.VOPLF (Hoe verwijder ik een student uit een groep?). Staat het hogerejaarsverzoek nog steeds op JA dan controleer je of er een (toelaatbare vooropleiding is toegevoegd. Is dit het geval dan haal je de student uit de groep VERZHI.VOPLF. Is dit niet het geval dan laat je de student in deze groep staan.

3: Je gaat nu controleren of er nieuwe studenten met een hogerejaarsverzoek zijn. Dit doe je door stap 2. Ga naar: Student > studentgegevens uit te voeren.

4: Als laatste stap verstuur je de studenten in de groep VERZHI.VOPLF de mededeling S:W-INSTROOMMBO ( Hoe verstuur je een mededeling?).

1. Ga naar: Student > Inschrijvingen CROHO

1. Ga naar: Student > Inschrijvingen CROHO

In Osiris komt de student binnen op met examentype D en hogerjaarsverzoek op Ja en  Hogererejaarsverzoek geaccepteerd is nog niet behandeld (is leeg).

Is er akkoord gegeven voor een hogerejaarsverzoek dan volg je onderstaande stap (1.2 verwerkt het hogerejaars verzoek).

1.2 Verwerk het hogerejaarsverzoek

1.2 Verwerk het hogerejaarsverzoek

Indien geaccepteerd: zet Hogerejaarsverzoek geaccepteerd op Ja, en het examentype op B

Indien afgewezen: zet Hogerejaarsverzoek geaccepteerd op Nee en het examentype op D.

Klik daarna op [Opslaan]

Vervolg de stappen boven aan deze werkinstructie.

2. Ga naar: Student > Studentgegevens

2. Ga naar: Student > Studentgegevens

Gebruik bovenstaande selectie. Controleer of de aanmelders voldoen aan de vooropleidingseisen om te starten in een hoger jaar  ( Hoe controleer ik vooropleidingseisen?).

- Voldoen zij hieraan dan plaats je de aanmelders in het bestand OVERALL BESTAND HI en voeg je de student toe aan de groep VERZHI.VOPLG ( Hoe voeg ik een student toe aan een studengroep?)

- Voldoen zij hier niet aan dan plaats je de aanmelders in de groep VERZHI.VOPLF

Dit doe je voor alle studenten die naar boven komen in deze selectie. Vervolgens vervolg je de stappen boven aan deze werkinstructie.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.