OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesAanmelden / toelatenHoe wordt een verzoek tot annuleren van de aanmelding handmatig verwerkt?

Hoe wordt een verzoek tot annuleren van de aanmelding handmatig verwerkt?

Doel: intrekken van een aanmelding door de instelling.

Voor wie: medewerker Centrale Studentenadministratie die hiertoe gemachtigd is.

Ga naar Student > Student > Studentgegevens

Ga naar Student > Student > Studentgegevens

Hier kan de student (aanmelder) gezocht worden van wie bericht is ontvangen dat hij/zij de aanmelding wil intrekken. Dit kan met behulp van de werkinstructie "Hoe worden studentgevens gezocht?" Of via het zoekveld "S" (=Student). Klik op [>] om verder te gaan.

Als een verzoek tot inschrijving is gedaan via Studielink, dan kan een student zelf het verzoek annuleren. Het is mogelijk om dit als instelling in Osiris te doen, doe dit conform de regels en afspraken geldend binnen de instelling.

Indien het verzoek tot annulering is gedaan via Studielink ontvangt de student hierover bericht. Als de annulering door de instelling wordt gedaan dan is het raadzaam om een melding vanuit Osiris te sturen (naast de melding die de student in Studielink krijgt), vooral als dat niet op verzoek van de student gebeurt (bijvoorbeeld in geval van afwijzing bij opleiding met selectie -NIET loting, buitenlandse aanmelder die niet toelaatbaar is etcetera), indien nodig kan hiervan een kopie gestuurd worden naar betrokken faculteit of coordinator.

Ga naar Inschrijven CROHO > Inschrijvingen

Ga naar Inschrijven CROHO > Inschrijvingen

Selecteer de juiste inschrijving en vul het veld "intrekken vooraanmelding" met de datum van het verzoek tot annuleren.

Eventueel kan een reden opgegeven worden bij 'opmerking'

[opslaan]

Onder "studielink" verspringt "studielinkstatus" naar "geannuleerd".

Voor groepsgewijs intrekken inschrijfverzoeken ga naar Student > Inschrijven CROHO > Inschrijven > Intrekken inschrijfverzoeken

Voor groepsgewijs intrekken inschrijfverzoeken ga naar Student > Inschrijven CROHO > Inschrijven > Intrekken inschrijfverzoeken

Vul hier de parameters in voor welke groep inschrijfverzoeken ingetrokken moeten worden:

  1. Vul hier het collegejaar in.
  2. Alleen inschrijfverzoeken gedaan vóór deze datum zullen worden ingetrokken.
  3. Hier kan een "studentgroep" worden gekozen waarvoor de actie wordt uitgevoerd.
  4. Hier kan een actiefcode worden gekozen. Indien niets ingevuld worden inschrijfverzoeken met actiefcode 0,2,3 of 7 ingetrokken.

LET OP! Indien dit wordt gedaan worden alle actieve aanmeldingen van een aanmelder geannuleerd, indien voor een aanmelder slechts één opleiding waarvoor een aanmelding is gedaan geannuleerd moet worden, is het aan te bevelen om dit individueel te doen.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.