OsirisOsiris2. Inschrijf werkinstructiesAanmelden / toelatenHoe wordt een toelatingsbeschikkingen gemaakt?

Hoe wordt een toelatingsbeschikkingen gemaakt?

De inschrijving voor een opleiding kan voorwaardelijk zijn gemaakt o.b.v. een toelatingsbeschikking. Indien dit het geval is kan een student alleen worden ingeschreven als er een toelatingbeschikking is geregistreerd voor de student. In de instructie wordt getoond hoe een toelatingbeschikking bij één of meerdere studenten kan worden vastgelegd. Deze instructie is met name bedoeld voor medewerkers die zikch bezig houden met processen rondom examinering en toelating.

Navigatie: Student > Inschrijven CROHO > Inschrijven > Invoeren toelatingsbeschikkingen

Om voor één of meerdere studenten een toelatingsbeschikking in te voeren ga je als volgt te werk.

  • Ga naar menu "Invoeren toelatingsbeschikkingen".
  • Selecteer één of meerdere studenten in de  rechter tabel
  • Klik op de knop "Actie: Invoeren toelatingsbeschikkingen"

Invoeren gegevens toelatingsbeschikking

Invoeren gegevens toelatingsbeschikking

Voer nu de noodzakelijke gegevens in.

  1. Veld "Opleiding". Geef de CROHO oleiding in
  2. Veld "Akkoord?". Geef in wat de status van de toelatingsbeschikking is. Hierbij is het belangrijk te weten dat er 4 statussen zijn met een verschillend effect: Status: "Ja" betekend een volledige toelatingsbeschikking, de student kan worden ingeschreven. Status "Tijdelijk" betekent dat de student tijdelijk ingeschreven kan worden, gedurende de periode die loopt tot de datum die in het veld "Geldig tot" staat. Status "Voorwaardelijk" betekent dat de student niet kan worden ingeschreven. Welliswaar is er een voorwaardelijke toelating geregistreerd, maar er dienen nog aanvullende voorwaarden te worden voldaan. Wanneer aan deze aanvullende voorwaarden is voldaan, kan de status eventueel worden gewijzigd naar "Ja". Status "Nee" betekent dat er geen toestemming is verleend. Let op want wanneer deze status bij de student wordt opgeslagen, dan zal het veld "Aanmelding ingetrokken" van de inschrijving die via Studielink is binnengekomen worden gevuld met de datum van de dag waarop de toelatingsbeschikking wordt gemaakt. Dat betekent dat de student ook in een later staduium niet ka n inschrijven omdat zijn aanmelding van Studielink dus is ingestrokken.
  3. Velden"Verstrekt door faculteit" en "Verstrekt door onderdeel". Geef hier in welke faculteit en welk organisatie onderdeel de beschikking hebben verstrekt. De organisatie onderdelen die worden getoond kunnen beperkt zijn uin aantal, omdat alleen de onderdelen worden getoond, die van toepasing zijn op het verstrekken van toelatingsbeschikkingen.
  4. Veld "Afgiftedatum": de datum van afgifte van de beschikking, doorgaans de datum waarop de examencommissie heeft besloten tot toelating.
  5. Veld "Aanvangsdatum opleiding": doorgaans wordt hier de datum ingevuld waarop de opleiding van start gaat. Dat zal meestal 1-9 zijn (aanvang studiejaar).
  6. Veld "Geldig tot": datum geldig tot. Wanneer de student later dan deze datum wordt ingeschreven, dan zal dat niet kunnen.
  7. Veld "Herkomst student": Hier kan de herkomst van de student worden vastgelegd. De waarden in deze tabel worden onderhouden in menu "Referentietabellen > Herkomsten student toelatischbeschikking".
  8. Velden "Voltijd/Deeltijd" en "Examentype": Deze velden dienen te worden gevuld met gegevens over de oleiding waarvoor toelating wordt verleend. Alleen indien er géén Inschrijvingsverzoek van studielink is ingediend, worden deze gegevens overgenomen. Is er wel een inschrijvingsverzoek van Studielink, dan krijgen de SL gegevens voorrang.

Klik vervolgens op "Invoeren"

 

Mutatieverslag

Mutatieverslag

Na het invoeren wordt erf een mutatie verslag aangemaakt. Klik op OK om het scherm te verlaten.

Afrukken brief toelatingbeschikking

Afrukken brief toelatingbeschikking

Om een brief van de toelatingsbeschikkingen af te drukken ga je als volgt te werk.

  • Ga naar menu Student > Rappporten
  • Selecteer één van de rapporten.

 

Ingeven filteropties

Ingeven filteropties

Geef in het filter aan van welke set studenten de beschikkingen afgedrukt moeten worden. Gebruik bijvoorbeeld de afgiftedatum. nKlik vervolgens op de knop "Uitvoeren" om de brieven  te printen.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.